superior

Rural

Turisme rural: pagar per tenir categoria?

Les cases de turisme rural que vulguin lluir i conservar la nova categorització en què treballa la Generalitat hauran de seguir un procés similar al que es fa servir per atorgar altres certificacions de qualitat. L’Administració ha parlat d’un procés voluntari però, en cap cas, s’ha mencionat que fos gratuït.

Tal i com ja va informar COMUNICATUR, la Direcció General de Turisme i les cases rurals catalanes ultimen el nou sistema de categorització -l’únic reconegut oficialment a Catalunya- amb què es pretén garantir l’oferta que es dóna a cada una de les cases catalanes de turisme rural.

El projecte es basarà en una classificació dins d’una escala de l’1 al 5 en funció de l’entorn, les instal•lacions i els serveis, i es representarà mitjançant espigues o algun altre tipus de distintiu encara per decidir. L’Administració preveu la validació per tercers de l’acompliment d’uns requisits mínims i la revisió periòdica de l’establiment per garantir la seva adequació al distintiu atorgat.

El que no s’ha esmentat és la gratuïtat del procés, per la qual cosa sembla que els costos de la primera auditoria i de les revisions posteriors els haurà d’assumir l’establiment interessat. El model s’inspira en normatives com ara les estrelles dels hotels, amb la diferència que la categoria no estarà lligada a la llicència d’obertura. És a dir, aquells empresaris que decideixin no adherir-s’hi es quedaran sense els avantatges promocionals i de comercialització que suposa formar part d’una xarxa d’establiments “categoritzats”.

La nova normativa podria entrar en funcionament a mitjans de l’any vinent.

Back to top button