superior

Destinacions

Empreses de l’Ebre reben la Carta Europea de Turisme Sostenible

Vint empreses turístiques que treballen en el Parc Natural del Delta de l’Ebre han aconseguit el certificat de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). 20 de les 26 empreses que hi optaven han superat l’auditoria d’Europarc. El Delta va rebre en 2009 el premi EDEN de Destinació d’Excel•lència per la seva conservació i posada en valor dels recursos naturals del territori que atorga la Comissió Europea.

En 2007 el Parc va rebre la distinció CETS i el següent pas en aquest procés era certificar-ne les empreses que hi treballen. S’han vigilat les millores d’eficiència energètica i d’estalvi d’aigua així com la seva vinculació al territori. Amb aquesta acreditació les empreses tenen un valor afegit per promoure la seva activitat. A més d’aquestes 20 empreses, Catalunya compta amb 19 més acreditades al Parc Natural de la Garrotxa. En el conjunt d’Espanya hi ha poc més de 150.

L’Ebre continua els seus esforços per obtindre un desenvolupament acurat del turisme. El premi EDEN o la Carta CETS són alguns exemples del treball que es realitza pel turisme en una zona natural protegida que busca una oferta turística sostenible.

Llagut “Lo Sirgador”

Una altra iniciativa recent que respon a criteris de sostenibilitat, identitat cultural i qualitat és la posada en marxa aquest estiu del llagut “Lo Sirgador”, que realitza cada cap de setmana La Gran Ruta de l’Ebre, entre Amposta i Miravet.

Aquesta gran ruta s’estructura de forma que permet enllaçar i connectar amb altres activitats i productes turístics de Terres de l’Ebre, com són la visita al centre històric de Tortosa, la connexió amb la Via Verda per fer rutes amb bicicleta o la visita al castell de Miravet.

S’ofereixen diferents productes turístics d’un o dos dies: Tortosa des del Delta de l’Ebre; Tortosa des del Delta de l’Ebre + Bicicleta; La Gran Ruta de l’Ebre; Una Experiència Gastronòmica riu amunt; El Castell de Miravet des de Benifallet; Un tast del Llagut; i Via de l’Ebre i Via Verda, entre d’altres.

Un dels valors afegits d’aquesta proposta de turisme fluvial és que el llagut té una estètica similar als que fins fa unes dècades navegaven pel riu, fet que contribueix a traslladar el turista a l’època en què llaguts i llaguters eren part del paisatge habitual del riu. La capacitat de l’embarcació és d’una cinquantena de persones i la iniciativa està pensada especialment per a famílies, parelles i grups (escolars, de gent gran i d’empresa).

L’objectiu principal d’aquesta nova proposta és la de dinamitzar i vertebrar el territori unint la navegabilitat amb l’oferta turística cultural i de natura de què disposa al seu voltant.

Back to top button