superior

Destinacions

El CAT de Ripoll torna a obrir

El Centre d’Acollida Turística de Ripoll ha obert el servei al públic gràcies a la gestió de la iniciativa privada. Els CATs es van convertir majoritàriament en unes instal•lacions deficitàries que sumat a les dificultats econòmiques de les administracions i a la falta d’inversió pública els han portar a una situació de crisi. Hi ha una desena de Centres distribuïts per tot Catalunya.

En el cas del CAT de Ripoll una concessió transitòria a la Fundació MAP i al Centre d’Educació Ambiental Alt Ter permetrà iniciar una segona etapa canviant la filosofia respecte als inicis del projecte. L’ajuntament espera fer un concurs públic que li doni estabilitat.

L’objectiu d’aquest Centre d’Acollida Turística és convertir-se en punt de partida per al turistes que volen conèixer el Ripollès. S’oferiran rutes i visites guiades, lloguer de bicicletes i l’espai acollirà exposicions, xerrades i activitats infantils. Entre altres serveis que ofereix hi ha el de restauració amb productes de la comarca. Els caps de setmana l’establiment tancarà a les dues de la matinada i exercirà de bar de copes.

Queda clar que la iniciativa privada vol reactivar el CAT amb vocació de rendibilitat que permeti garantir la seva viabilitat econòmica. Com a possible línia de negoci també contempla explotar el CAT com a central de reserves.

Back to top button