superior

abajo

EstudisMercatsReportatges

Al turista francès li agrada més Catalunya que les destinacions de proximitat del seu propi país

El turista francès posa una nota d’un 9,2 sobre 10 a la destinació catalana, mig punt més que la valoració que fan dels territoris turístics més pròxim de dins el seu país. Segons un estudi elaborat per SERHS sobre aquest mercat emissor “la Costa Brava i Barcelona estan guanyant pes pel turisme francès mentre que la Costa Daurada i Costa de Barcelona mostren signes d’esgotament”.

Els 4 motius principals per anar de viatge a Catalunya, segons desvetlla l’estudi, són conèixer Barcelona, visita de llocs històrics, activitats culturals i les platges. Un altre dels motius pels quals els ciutadans francesos visiten el nostre país, és  perquè permet realitzar vacances amb un pressupost ajustat. Les principals destinacions competidores de Catalunya pel turista francès són altres destins de proximitat com França, Itàlia i les Illes Balears.

La planta hotelera de Barcelona és, amb diferencia, la millor valorada del territori català, a l’altra extrem es troben els establiments de la Costa de Barcelona i la Costa Daurada que són els que mostren pitjors valoracions.

Pel què fa el canal que utilitzen els turistes francesos per organitzar-se el viatge, el 43%  s’informen mitjançant webs, blogs o altres espais d’internet. En segon lloc, el 36’2% ho fa a través de familiars o amics, seguit del 34% que ho fa mitjançant guies de viatge. Finalment en el moment de la decisió de compra 1 de cada 3 contracta els serveis d’una agència de viatges o turoperador, i la resta viatgen pel seu propi compte.

L’estada mitjana a Catalunya és de 5 nits, viatjant tant en parella com en família i fills o amb amics. De l’estudi es desprèn que 6 de cada 10 turistes francesos pernocten a Barcelona ciutat o en la seva àrea urbana. La meitat dels turistes francesos que viatgen a Catalunya escullen allotjar-se a hotels de 3 i 4 estrelles, tot i que cal tenir en compte que un 20% escullen allotjar-se en pisos o apartaments, en la modalitat de lloguer, d’intercanvi de casa o en cases d’amics o familiars.

Cada turista francès que visita Catalunya realitza una despesa total de 800€ per tot el viatge, distribuït entre desplaçaments, allotjament, alimentació, etc. a resultes d’una despesa diària de 167€. Els turistes que realitzen una despesa més alta per persona són els majors de 55 anys.

L’Estudi de Mercats Clau “Hàbits i percepcions de viatge del turista francès a Catalunya” elaborat per SERHS i RegioPlus Consulting ha estat realitzat mitjançant enquestes a ciutadans francesos entre 18 i 65 anys que han viatjat a Catalunya per oci/vacances en els darrers 3 anys. Per altra banda una empresa especialitzada en anàlisi del Big Data en el sector turístic ha realitzat un anàlisi de gairebé 1.400.000 mencions en Xarxes Socials de la destinació Catalunya.

Articles relacionats

Back to top button