superior

Fires i CongressosMercats

La qualitat serà l’eix del proper congrés de turisme asiàtic de Barcelona

La IV edició del Congrés Internacional sobre Turisme Asiàtic se celebrarà els dies 23 i 24 de novembre a Barcelona, sota el títol de “Turisme asiàtic, turisme de qualitat”. Comptarà amb la participació de professionals i experts internacionals del sector que analitzaran en profunditat la situació actual del turisme asiàtic cap a Europa, així com els seus nous mercats, perfils, tendències i destinacions prioritaris.

El Congrés tindrà lloc al Recinte Modernista de Sant Pau i el programa es dirigeix al sector hoteler i de la restauració, comerços, operadors turístics, representants de línies aèries, responsables de promoció turística i cultural del sector públic i privat, i a tots aquells actors econòmics interessats en Àsia com a mercat emissor de turistes.

La regió Àsia-Pacífic, i en particular Àsia Oriental constitueixen en l’actualitat un dels mercats turístics emissors més importants del món. En 2014 van viatjar a l’estranger més de 100 milions de turistes xinesos, 17 milions de turistes japonesos i 15 milions de turistes sud-coreans, encara que només una part d’aquests viatja a Europa.

Espanya, que s’ha consolidat com a tercera destinació turística mundial, va rebre 475.000 japonesos, 288.000 xinesos i 167.000 sud-coreans l’any passat. (Frontur-OMT). Catalunya i Barcelona acullen una gran part d’aquest flux turístic. Es tracta d’una quantitat que, si bé ha vingut incrementant d’una forma constant durant els últims anys, pot ampliar-se a tenor de l’enorme potencial de creixement del turisme asiàtic, segons el director d’Economia i Empresa de Casa Àsia, Amadeu Jensana.

El turista asiàtic és un turista amb alt valor afegit ja que compta amb un elevat poder adquisitiu, viatja en diferents mesos de l’any, ocasiona escasses incidències i té interès per l’art, la gastronomia, i els esdeveniments culturals de primer nivell. “Es tracta, en definitiva, d’un turisme de qualitat que hem de atreure cap al nostre país”, manifesta Jensana

Per això, la primera jornada del congrés s’articularà a través de sessions plenàries i diferents taules rodones en què s’analitzaran les principals destinacions europees d’interès per als turistes asiàtics, els nous mercats emissors en l’actualitat i el perfil del turista asiàtic que viatja a Europa, així com el poder de prescripció de les xarxes socials i els sistemes de contractació dels diferents productes turístics a través d’internet, entre d’altres qüestions.

En el segon dia de Congrés s’impartiran diversos tallers de formació sobre aspectes pràctics relacionats amb el turisme asiàtic, el que constitueix una de les novetats d’aquesta quarta edició. Aquestes master class tractaran, entre altres temàtiques, sobre protocol d’atenció en els principals països emissors de turistes asiàtics i sobre el posicionament del producte turístic en canals on-line a Àsia.

Aquesta edició està organitzada per Casa Àsia, Turisme de Barcelona i l’Agència Catalana de Turisme, compta amb la col•laboració de Turespaña, la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el patrocini de Value Retail Management Spain i ALS / Cripta Gaudí.

Més informació del Congrés: http://www.asiantourism.net/index.php?lang=ca

Articles relacionats

Back to top button