superior

Estudis

8 de cada 10 ciutadans de les comarques de Barcelona veuen positiu l’impacte del turisme

El 71% considera que s’ha de continuar fomentant l’activitat turística

Malgrat la controvèrsia respecte els efectes del turisme sobre el conjunt de la societat, el cert és que any rere any els ciutadans de les comarques de Barcelona manifesten aclaparadorament que l’impacte és positiu (60,9%) o molt positiu (23%). Aquests percentatges es mantenen força estables des de la pandèmia.
Són les dades de l’estudi L’opinió ciutadana sobre el turisme a la regió de Barcelona – Primavera 2023 que, com és habitual, ha elaborat el LAB TURISME de la Diputació de Barcelona. Aquest informe s’ha efectuat a partir  d’enquestes a ciutadans i ciutadanes de la província —excloent-hi la ciutat de Barcelona— entre els mesos de maig i juny de 2023.

A més, la percepció positiva és majoritària en totes les franges d’edat. Destaca amb un 90,2% la valoració positiva que en fan les persones de 54 a 64 anys. Per la seva banda, els més joves, d’entre 16 i 24 anys, també veuen el turisme positiu, però en un percentatge més baix: 77,1%.

És important assenyalar que el 71,3% de la ciutadania considera que s’ha de continuar fomentant el turisme, i que el 49,7% pensa que la seva pròpia comarca hauria d’aconseguir atraure més turistes.

Impacte del turisme a la societat catalana.

Aquest estudi també aprofundeix en la importància del turisme com a sector econòmic. Entre els quatre sectors suggerits, el de la indústria és el que aporta més riquesa a les comarques per a un 41,5% dels enquestats. El segueixen el turisme (23,9%), el comerç (19,6%) i la pagesia, la ramaderia i la pesca (3,9%).
A les comarques del
Garraf, el Barcelonès i el Berguedà el turisme se situa en primera posició en importància com a sector econòmic.

L’informe també detecta que un 39,2% dels enquestats creuen que s’està arribant al límit de la capacitat per poder absorbir el turisme a la seva comarca, i que un 46,2% manifesta que el turisme limita les activitats i l’espai públic dels residents.

Podeu veure l’informe de resultats de l’estudi de primavera del LAB TURISME de la Diputació de Barcelona AQUÍ.

I si voleu comparar o veure els diferents informes de percepció ciutadana respecte el turisme, amb dades des de la primavera de 2017, ho podeu fer clicant AQUÍ.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button