superior

Fires i CongressosMercats

El mercat britànic continua la recuperació a Catalunya

El Regne Unit manté els resultats ascendents dels últims anys a la destinació catalana. Ja és el segon emissor en nombre de turistes, per darrera de França. Tot i tractar-se d’un client madur la necessitat d’aquests turistes és clau en l’activitat de Catalunya.

Espanya és la destinació líder a l’estranger pels britànics. És un mercat en creixement des del 2011, tant pel que fa a nombre de turistes com pel que fa a la despesa. En la recent fira World Travel Market de Londres (WTM) les empreses i institucions catalanes han volgut treballar per consolidar-lo ara que l’economia britànica està en creixement.

No totes les destinacions turístiques poden compensar el retrocés dels mercats tradicionals amb mercats emergents. “Les preferències dels turistes d’Àsia o Amèrica són molt diferents a les dels europeus i no busquen la costa, on tenim el nostre gran potencial turístic”, diuen des del sector. La depreciació de la lliure esterlina que va començar fa un any està situant Catalunya i la resta d’Espanya en una destinació atractiva també per preu.

Per recuperar els britànics l’Agència Catalana de Turisme (ACT) opina que s’han de presentar “noves propostes per a un mercat madur”. Afirmen que la seva estratègia passa per “enfortir la promoció de segments concrets de l’oferta turística, a més del sol i platja o el turisme cultural i city breaks, que són els principals productes que consumeixen els turistes britànics que ens visiten”. El turisme familiar, de muntanya i el cicloturisme tindran un paper protagonista en les accions de promoció de l’ACT al mercat britànic aquest 2015. Per altra banda, “cada vegada més el turista anglès aprecia l’ecoturisme, per tant la sostenibilitat medioambiental ha d’esdevenir un element diferenciador dintre de l’oferta turística catalana”, afirmen des de l’ACT.

Entre els mesos de gener i setembre de 2014, han arribat a Catalunya 1,5 milions de turistes britànics, xifra que suposa un 3,9% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquests turistes han generat més de 1.000 milions d’euros, un 6,5% més que en els primers nou mesos de 2013.

El Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme preveu tancar 2014 amb 15 milions de turistes britànics, un 4,8% més. Per a la temporada d’hivern 2014/2015 (octubre -març), el ministeri assegura que Espanya consolida la seva posició de lideratge en aquest mercat: “1 de cada 3 viatges dels turistes britànics tindrà com a destinació Espanya”. El ministre José Manuel Soria ha destacat a la WTM la fidelitat dels britànics cap a Espanya, un 85% repeteixen la visita i en un 42% la visiten fins i tot deu vegades.

Sobre la WTM, la fira reuneix unes 5.000 empreses i entitats expositores de prop de 200 països i rep la visita d’uns 50.000 professionals de la indústria turística internacional. L’any passat, s’hi van tancar acords comercials per un valor de 2,2 bilions de lliures, segons la pròpia organització.

Articles relacionats

Back to top button