superior

Organismes / Política turística

Objectiu, rellançar l’oferta turística de l’interior de Catalunya en els mercats internacionals

L’administració turística catalana treballa en l’elaboració d’un pla per a la internacionalització del turisme d’interior en els mercats estrangers. Una de les principals preocupacions que la directora general de Turisme de Catalunya, Marian Muro, té sobre la taula és el rellançament de l’oferta turística d’interior i muntanya. Ja ha impulsat diverses accions concretes per ajudar a la seva promoció i comercialització entre el públic català i ara pretén abordar l’obertura a nous mercats internacionals.

Per a això, el primer pas serà estudiar les característiques d’aquesta oferta. Convertir els seus recursos més atractius en productes turístics que puguin ser consumits pels clients internacionals. Un segon pas serà preparar a les empreses i els territoris d’interior per a rebre turistes estrangers.

A més, els productes han d’orientar-se a cada mercat d’acord a les seves característiques. “No podem vendre tot a tots”, acostuma a declarar Muro. I posa com exemple que “abans sortíem a vendre amb una maleta repleta amb tots els productes turístics que teníem i ara toca oferir-li a cadascun el que realment demanda”.

Actualment el nombre de turistes forans que viatgen a les comarques més allunyades del litoral català són molt minoritaris. La dependència del turisme domèstic és gairebé total i en els moments de crisi econòmica com l’actual el sector està patint una baixada en el negoci.

En la recent presentació del Pla de Màrqueting turístic de Catalunya, tal com va informar Comunicatur, es van definir sis categories de productes basats en experiències sobre els quals s’estructurarà tota la promoció de la destinació. Un d’aquests productes és precisament “Estades per a gaudir de la naturalesa, la muntanya i l’entorn rural”. En aquest sentit, l’Agència Catalana de Turisme, dependent de la Direcció general de Turisme de la Generalitat ha organitzat per al mes de juny una gran acció comercial denominada Buy Catalonia en la qual 70 operadors internacionals coneixeran l’oferta i empreses catalanes especialitzades en el turisme d’interior.

[HOME]

Back to top button