superior

Tecnologies

Apps per a tots els gustos

La primera aplicació mòbil d’un paratge natural de Catalunya, una app de Realitat Augmentadaper promocionar Catalunya i més de mil descàrregues en els 3 primers mesos de funcionament de l’app Ara Lleida 365. Sembla que el present del turisme passa per les aplicacions mòbils.

Catalunya presenta les seves propostes turístiques a través d’una nova app de Realitat Augmentada, Catalunya, the real experience. L’aplicació vincula l’experiència en 3D amb el bloc “Club Catalunya Experience” (http://magradacompartir.catalunya.com), on els internautes podran fer-la realitat accedint a unes 500 ofertes de turisme i activitats diverses.

L’aplicació, creada per l’Agència Catalana de Turisme i disponible per a tablets i smartphones, és el punt de partida per desenvolupar futures accions de promoció, buscant noves fórmules i canals per acostar al públic l’oferta turística catalana.

Ara Lleida 365 i Poblet

Un dels reptes del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per a aquest any passa per continuar innovant en les diferents eines de promoció de què disposa actualment. En aquest sentit, la nova “app” Ara Lleida 365 és, segons els seus responsables, “la primera d’aquestes característiques que es posa en funcionament a Catalunya”.

L’app permet a l’usuari consultar des de qualsevol dispositiu mòbil Android, iphone o Windows phone els esdeveniments turístics, culturals, esportius, festius i gastronòmics que tenen lloc tot l’any a les comarques de Lleida, amb informació d’interès de cada activitat.

El programa inclou la possibilitat d’establir la distància de l’usuari respecte al lloc de celebració de l’esdeveniment per mitjà de Google maps, com també els punts d’interès i els recursos de la zona, aportar comentaris i fotografies o compartir una activitat a les xarxes socials i marcar una activitat com a "favorita", entre d’altres prestacions. Bona part dels continguts d’activitats que ofereix Ara Lleida 365 són facilitats pels mateixos tècnics de les oficines de turisme de la demarcació de Lleida.

Des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya han desenvolupat la primera aplicació mòbil d’un paratge natural de Catalunya, el de Poblet (a la Conca de Barberà). Es tracta d’una guia digital amb les diferents rutes geolocalitzades pel Bosc de Poblet, punts d’interès, agenda d’activitats i un àlbum que els usuaris podran complimentar amb fotografies d’elements característics d’aquest paratge natural, com si fos un joc. Aquesta aplicació mòbil està disponible per iOS d’Apple i Android.

[HOME]

Back to top button