superior

Destinacions

El turisme a Catalunya no ha tocat sostre

El nou conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha declarat en la seva primera intervenció com a responsable turístic que el seu objectiu és incrementar el turisme de forma qualitativa i que “Catalunya no ha tocat sostre”, després de tancar un any 2012 rècord en turisme. Puig ha situat el turisme com un tema d’interès patriòtic, al servei de Catalunya. El turisme no és únicament “una política sectorial més sinó que és una política que ens identifica com a país”, ha afirmat.

Felip Puig ha defensat el paper que juguen les oficines exteriors de Catalunya i ha deixat clar que “mantindrem les nostres delegacions a l‘estranger perquè han donat uns fruits inqüestionables”. Sense voler buscar polèmica però amb contundència ha explicat que les oficines exteriors “no són un cost sinó una inversió” i ha demanat a l’Estat que no les qüestioni. Malgrat això, Puig ha dit que la delicada situació pressupostària no els permetrà ampliar la xarxa d’oficines de turisme internacionals de Catalunya. Actualment compten amb 11 delegacions.

El conseller ha demanat millorar la tramitació dels visats. “Espero que l’Estat espanyol s’adoni de la necessitat de revisar les estructures d’expedició de visats. Si dotessin de més personal per fer aquests tràmits podríem multiplicar per quatre el contingent de turistes que venen a visitar-nos”. Sobre el model turístic ha assegurat que “hem tingut un turisme de sol i platja i sobre aquest turisme hem de construir un de valor afegit”.

Segons les primeres dades que ha facilitat la Generalitat, al balanç total de turistes a Catalunya l’any 2012 ha suposat un increment del 5,5% i superaria els 24,5 milions de turistes entre estrangers, catalans i de la resta de l’Estat. A més els turistes estrangers han generat una despesa per sobre dels 12.600 milions d’euros (un 13,8% més que l’any anterior). Aquesta xifra suposa un nou rècord històric de despesa turística a Catalunya, superant els ingressos turístics de 2007, any rècord en nombre de turistes en què es va registrar uns ingressos de gairebé 9.900 milions d’euros.

[HOME]

Back to top button