Destinacions

El Parc de Fauna de la Val d’Aran obrirà al març

El parc de fauna o zoològic de la Val d’Aran, situat al municipi de Bossòst, obrirà al març del 2013 i es convertirà en un element turístic que dinamitzarà l’economia del Baish Aran i de tot el conjunt de la Val d’Aran.

L’equipament, que rep el nom d’Aran Park, ja acull diferents espècies d’animals, dels quals sobresurten els óssos i els llops, i es preveu que el primer any registri prop de 20.000 visitants.

L’arribada de dos óssos i tres llops procedents del parc zoològic d’Argelès-Gazost (sud de França) i la finalització dels treballs d’electrificació avancen l’obertura de l’Aran Park al pròxim mes de març del 2013. L’equipament es concep com una nova àrea ludicoeducativa que donarà a conèixer la fauna i la flora autòctones de la Val d’Aran aprofundint en les necessitats de la seva conservació i protecció.

El parc se situa a la Val d’Aran, a la zona d’Eth Portilhon del terme municipal de Bossòst. El centre de recepció de l’Aran Park i totes les infraestructures annexes s’ubiquen a l’edifici restaurat de l’antiga caserna militar d’Eth Portilhon, amb accés directe des de la carretera asfaltada de Bossòst a França. La instal·lació té una superfície de 16 ha i disposa d’un centre d’interpretació, una botiga, una aula d’aprenentatge, un restaurant i una zona de pícnic.

El recinte acull actualment cinc cérvols i tres cabirols, a més de linxs, llúdrigues, marmotes i isards. L’arribada dels óssos i els llops completarà una fauna fins a arribar al mig centenar d’espècies, que estaran en semillibertat.

Les previsions són que el parc aranès rebi el primer any de funcionament uns 20.000 visitants i 50.000 els dos següents./Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

[HOME]

Back to top button