superior

Estudis-antics

El turisme lidera el comerç electrònic i les xarxes socials a Espanya

El sector turístic està liderant el comerç electrònic a Espanya. Entre el 35% i el 40% de la facturació online es concentra en el sector del turisme. Quant a les xarxes socials, les pimes hoteleres i el turisme rural són les més actives.

Els estudis de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) apunten que les agències de viatges i el transport aeri ocupen la primera i segona posició en facturació entre el conjunt de sectors econòmics. Si ens fixem en les compres que realitzen a la xarxa els estrangers a Espanya el percentatge és aclaparador: un 60% de les transaccions és per al sector turístic.

D’altra banda, les pimes hoteleres espanyoles són les més actives en xarxes socials i les que han arribat a una fase d’implementació del comerç electrònic més avançada situant a aquest sector al capdavant en la integració de noves tecnologies en els seus negocis.

Segons l’informe de Fundetec, el sector hoteler i el turisme rural són els que més han avançat en l’ús d’Internet per portar a terme accions de màrqueting (90%) i comunicació (87%). El 60% dels hotels ja ‘interactuen’ en Facebook o Twitter. El 95% dels hotelers opinen que la seva presència en les xarxes socials és un valor afegit i l’utilitzen de forma habitual per gestionar els seus processos de negociació.

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button