superior

Estudis-antics

El turisme és el major generador de divises per a Espanya

L’activitat turística a Espanya cobreix el 66% del dèficit de la Balança Corrent de l’Estat. Els ingressos turístics provinents de l’exterior, tal com els calcula el Banc d’Espanya en la Balança de Pagaments, van pujar en 2012 un, 0,7%. Malgrat aquestes dades presentades per Exceltur, aquest lobby empresarial ha anunciat que el PIB turístic haurà caigut un -1,6% al tancament del 2012.

“L’increment de l’activitat produïda per la major despesa dels turistes estrangers (+0,4%) no compensarà la caiguda d’activitat nacional (-3,1%), apunta l’Aliança per a l’Excel•lència Turística –Exceltur-. El resultat ha estat la perduda de PIB turístic durant el passat any. El balanç per a les empreses ha estat “desfavorable en el conjunt dels diversos subsetors: el 77,1% del total d’empreses turístiques tanquen 2012 amb caigudes de vendes “

En el mateix sentit negatiu s’expressen quan es refereixen a l’ocupació turística. “Es tanca l’any amb 23.279 afiliats menys a la seguretat social respecte el 2011 en les branques d’hostaleria i agències de viatges”, afirmen. La pèrdua d’ocupació és fruit de la necessitat de dimensionar les plantilles als menors nivells d’activitat experimentats en aquests últims mesos.

Exceltur preveu per a 2013 “un escenari macroeconòmic una mica més favorable per al consum turístic en els principals mercats, a excepció de l’intern”. Estimen que aquest any serà encara un any de transició i fins al 2014 no tindrem una clara recuperació turística interna. Per això calculen que el PIB Turístic tornarà a ser negatiu aquest any de l’entorn al -1,0% perquè el turisme internacional no compensarà ael nacional.

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button