Organismes / Política turística

Catalunya es queda fora del programa pilot de Turisme Sènior Europa

Els primers viatges adreçats a turistes sèniors europeus seran per a Andalusia i Balears. El sector turístic català, per ara, no es podrà beneficiar del projecte. Sembla que el Govern català es va desvincular de la iniciativa de la Secretaria d’Estat de Turisme per la contribució econòmica que havia de realitzar.

El programa pilot Turisme Sènior Europa neix amb la voluntat de combatre l’estacionalitat del turisme. Mallorca, Menorca, Eivissa, Costa del Sol i Costa de la Luz es reparteixen 80 mil places que ja són a la venda en les agències de viatge europees i al portal www.travelsenior.eu. Els paquets, a preu bonificat, oscil•len entre els 365 euros per 8 dies i els 855 euros per una estada de 29 dies.

Catalunya s’hauria exclòs voluntàriament del projecte. Per fer atractiu els viatges dels turistes els paquets que es venen en els països d’origen estan subvencionats, en part, pel Govern espanyol i les Comunitats Autònomes receptores. Per tirar-ho endavant Andalusia i Balears han treballat amb 11 companyies aèries d’àmbit europeu i una àmplia representació del sector hoteler d’ambdues destinacions.

En un futur les administracions volen que Turisme Sènior Europa sigui equiparable al programa de Turisme Social de l’Imserso, però en aquest cas, per turistes europeus. L’èxit dels viatges de l’Imserso que ja compten amb 17 anys d’història i enguany ha ofert 1,2 milions de places, ha estat un dels incentius que ha portat al govern espanyol a promoure una versió internacional per captar clients de la Unió Europea.

El client potencial són majors de 55 anys i residents en alguns d’aquest països: Eslovàquia, Holanda, Bèlgica, Polònia, Eslovènia, Hongria, Itàlia , Àustria, Grècia, Portugal, Dinamarca, França, República Txeca, Romania, Bulgària i Irlanda. També poden viatjar amb el beneficiari, en qualitat d’acompanyant, una persona encara que no tingui l’edat requerida.

Back to top button