Destinacions

Calella vol acollir el Museu del Turisme, el primer al món

L’Ajuntament de Calella i PUBLINTUR, empresa promotora del projecte, estan treballant per crear el primer Museu del Turisme. Els impulsors consideren que serà el primer dedicat al turisme arreu del món. Neix amb voluntat de mostrar la història del turisme, l’empremta que ha deixat al llarg dels anys i la rica diversitat del patrimoni natural i cultural existent a tots els continents.

Els seus promotors afirmen que han “projectat com un gran aparador i un atractiu quadern de viatges, de descobriments i de grans travessies”. Aquesta proposta museogràfica també vol repassar els diferents usos turístics i productes que han donat forma als diferents tipus de turisme i la importància que ha jugat per al desenvolupament històric del transport de viatgers al llarg del temps, sense deixar de pensar en l’interès cultural i la rendibilitat social.

A l’espai també mostraran una biografia col•lectiva de les persones que han fet possible que Catalunya, Barcelona i Calella siguin referències turístiques arreu. Es dona la circumstància que el municipi de Calella complirà el 2013 seixanta anys com a destinació de turisme i l’activitat turística és un dels eixos que vertebren la localitat.

La futura infraestructura vol convertir-se en un centre viu i dinàmic amb presentacions, exposicions i divulgació de tota mena de propostes per al viatger i d’aquells temes de discussió que puguin ésser d’interès en l’entorn de l’activitat turística. Es tracta d’una nova iniciativa que pugui enfortir el teixit econòmic de Calella i la seva zona d’influència, l’Alt Maresme. La iniciativa vol comptar amb la col•laboració pública i privada per garantir-ne la viabilitat. Ara ja ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Turisme.

L’Ajuntament de Calella i la Diputació de Barcelona han signat un conveni per iniciar el treball de redacció del projecte museològic, museogràfic i de viabilitat del Museu.

[HOME]

Back to top button