superior

Estudis

La guerra i la pandèmia no passaran factura aquest estiu

Les perspectives per aquest estiu són bones. Així ho preveuen les agències de viatges

La normalitat serà pràcticament total durant la temporada alta, els mesos de juliol i agost, malgrat la guerra d’Ucraïna i l’alça de preus generalitzada que pateixen les economies europees.

L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave) explica que aquesta recuperació ja es manifesta en la situació de moltes empreses del sector. Una tercera part de les agències preveuen ampliar plantilla aquest any degut a les bones perspectives. L’altra dada destacada és que el 60% dels associats a Acave en aquests moments no tenen cap dels seus empleats en ERTO.

La Setmana Santa, amb uns grans resultats, ha donat el tret de sortida al turisme. Amb aquest entorn positiu l’optimisme de les agències és generalitzat. L’estiu serà bo tot i que no volen llançar les campanes al vol i calculen que fins el 2023 no recuperaran la facturació anterior a la pandèmia. Per ara només una quarta part de les agències ha recuperat el nivell de reserves del 2019 però segons vagi avançant l’any i acostant-se les vacances d’estiu el percentatge anirà pujant.

Un dels aspectes que poden tenir incidència negativa serà l’alça de preus dels carburants que poden afectar els vols internacionals i per tant l’arribada i sortida de turistes, i el sector dels creuers, que porten una recuperació clarament més lenta que la resta. Pràcticament totes les agències que comercialitzen creuers diuen que no facturaran les xifres prepandèmia.

Articles relacionats

Back to top button