superior

AAVV i TTOO

La negociació del conveni d’agències de viatges afecta a més de 50.000 treballadors

Els sindicats han iniciat la negociació del conveni per al sector de les agències de viatges buscant una proposta comuna. Mentre, les diferències de criteri entre els representants empresarials podria entorpir l’acord.

Salaris, tipus de jornades o la inclusió de nous col·lectius que treballen en el sector són alguns dels aspectes que ja han començat a negociar. El nou conveni col·lectiu estatal d’agències afecta a més de 50.000 treballadors.

La taula de negociació ja s’està reunint sense la participació de la Federació Empresarial d’Associacions Territorials d’Agències de Viatges Espanyoles (Fetave), pendent d’acreditar el compliment dels requisits per asseure’s en la negociació. Segons la normativa laboral per participar en la negociació col·lectiva ha de representar un mínim del 10% de les empreses o al 15% dels treballadors del sector.

Per part empresarial, la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV) és l’única associació participant i Fetave l’acusa d’entorpir la seva presència. La Federació creu que es pot posar en perill la negociació del conveni.

És una incògnita com pot afectar aquesta falta de consens entre els qui han de defensar les propostes de les empreses. En aquests moments els agents socials representant a empreses i treballadors estan presentant els seus de propostes abans de passar a considerar-les i estudiar-les. En la segona ronda de reunions han participat els sindicats SPV, UGT i CCOO per part sindical i CEAV per la part empresarial. L’actual Conveni Col·lectiu per a agències va caducar en 2014 i es va prorrogar durant el 2015.

Articles relacionats

Back to top button