superior

Organismes / Política turística

Ball de pressupostos públics per a la promoció turística

Les administracions estan aprovant els seus pressupostos i plans promocionals per un exercici 2009 marcat per la crisi. Catalunya 21 milions d’euros, Balears 25 milions, Andalusia 88 milions o Turespaña 83 són algunes de les xifres que s’han presentat durant la darrera setmana.

En el cas català, la Generalitat ha anunciat que el consorci Turisme de Catalunya comptarà amb una partida pressupostària de 21,4 milions d’euros dedicats a un pla d’accions de més de 300 propostes. Contrasta amb l’aportació d’Andalusia de 88,3 milions i 800 mesures, una quantitat extraordinària comparada amb la resta de CC.AA. que sempre han presentat pressupostos més ajustats.

La situació de crisi ha fet que els diferents organismes continguin el pressupost en turisme pel 2009. Els increments són pràcticament imperceptibles. Turespaña l’augmenta un 1,1%, en total obté 83,4 milions d’euros dels quals la meitat es dedicarà a la campanya de publicitat d’Espanya en els mercats emissors de turistes. Andalusia l’incrementa en l’1% i Catalunya el reduiria sensiblement.

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, s’ha reunit amb membres del sector turístic català per presentar el conjunt de mesures promocionals i el pressupost de Turisme de Catalunya, organisme que està pendent de substitució per l’Agència Catalana de Turisme. Huguet ha aprofitat per recordar que “tot i que la tramitació del reglament de desplegament de l’Agència està en marxa i encara trigarà un temps en la seva aprovació, vaig donar les indicacions perquè les decisions i actuacions en matèria de promoció es prenguin en total diàleg i implicació amb el sector turístic català”.

Malgrat el descens pressupostari de Turisme de Catalunya la conselleria ha manifestat que el pla d’accions promocionals presentat al sector està “pensat per afrontar la situació de crisi econòmica”. L’hoteler Joan Gaspart s’ha sumat a aquesta idea i ha declarat que “el pla és una aposta valenta per fer front a la crisi actual”.

Els mercats de proximitat i la consolidació de mercats internacionals on Catalunya ha experimentat uns increments significatius els darrers anys serien la prioritat per aquest 2009.

Back to top button