superior

Destinacions

Descavalcada la candidatura Calonge-Vies Verdes de Girona dels Premis EDEN

El Parc Natural de les Muntanyes i Canons de Guara és la destinació espanyola que guanya el Premi Europeu d’Excel•lència Turística (EDEN), que atorga la Unió Europea. Calonge-Vies Verdes de Girona que va presentar candidatura a aquesta sisena edició va quedar descartada en favor de l’opció aragonesa. La Unió Europea ha reconegut aquest any a 19 destinacions de tota Europa per la seva oferta de turisme accessible i sostenible.

Han premiat projectes centrats en equipaments i instal•lacions sense barreres, en transport adaptat, en serveis i activitats de qualitat amb personal format. Alguns tipus de serveis premiats són senderes adaptades per a cadires de rodes o cotxets de nens, lloguer de bicicletes adaptades, així com accés adaptat a les platges i muntanyes.

EDEN per al parc de Guara
El parc de Guara és un dels espais naturals més emblemàtics d’Aragó i en el qual es poden gaudir d’una àmplia gamma d’activitats a l’aire lliure (senderisme, descens de barrancs, escalada, observació d’aus i ciclisme de muntanya) Els seus responsables han estat millorant constantment l’accessibilitat per a tots els visitants. Els premis EDEN volen animar a altres destinacions d’Europa a seguir el seu exemple.

Per la seva banda Calonge-Vies Verdes presentava un projecte de destinació de litoral totalment renovada amb vinculació a les destinacions emergents de l’interior mitjançant una xarxa de vies verdes. El seus impulsors deien que era “una candidatura innovadora, que representa un model turístic ètic” en el qual participen tant administracions públiques com empreses del sector privat.

[HOME]

Back to top button