superior

AAVV i TTOO

FTI Group anuncia la seva fallida per insolvència

L'operador alemany presenta concurs de creditors i deixa penjats clients i pagaments

El tercer operador turístic d’Europa, FTI Group, ha comunicat que no pot fer front als pagaments als seus proveïdors i, per tant, es veu obligat a presentar un concurs de creditors davant el tribunal de Munic.

Deixa a l’aire el sector turístic espanyol, principalment de les Balears i les Canàries, on té una gran incidència. Agències i hotelers de les illes tenen pendent pagaments de FTI per serveis realitzats i contractacions programades de futur. Només a les Canàries FTI té un impacte de 800 milions d’euros, representa el 15% del mercat alemany de les illes, a més de tenir inversions a 30 hotels canaris.

Ara la preocupació se centra en què passarà amb els clients que ja estan a destí. Per a aquells que tenien contractat els viatges per a les properes dates s’haurà de posar en marxa la pòlissa de caució de l’operador perquè torni els diners als clients. FTI ha deixat d’operar amb les destinacions de manera immediata i no aporta cap client. Ha posat en marxa un web per a afectats i també atén telefònicament.

Amb la fallida de FTI Group es reviu la crisi que va generar Thomas Cook el setembre del 2019 quan va anunciar el concurs de creditors. L’impacte en aquest cas no serà de la mateixa envergadura, però l’emissor alemany queda novament tocat i els hotelers no saben com cobraran les reserves.

Articles relacionats

Back to top button