superior

DestinacionsAllotjamentFormació

12 àrees d’autocaravanes repartides per la comarca d’Osona formen el projecte “Osona, territori camper”

Les àrees d’autocaravanes sumen una nova forma de descobrir el territori d’Osona, amb 12 espais situats en punts estratègics de la comarca.

En els últims temps, alguns municipis de la comarca van detectar una oportunitat turística: el turista que visita el territori amb autocaravana. Els visitants que fan ús d’autocaravanes són habituals dins la marca Paisatges Barcelona, ja sigui per realitzar activitats de turisme actiu o per descobrir el territori. Per tal de millorar i ordenar l’estada d’aquest tipus de visitants, es va decidir millorar i crear àrees d’autocaravanes a diferents punts  de la comarca d’Osona.

La creació d’una xarxa d’àrees d’autocaravanes permet oferir als usuaris d’autocaravanes els serveis necessaris per fer estada a Osona podent conèixer tota la varietat de recursos i serveis que ofereix cada un dels municipis així com les seves àrees d’influència i podent crear així el producte “Osona, territori camper”.

Els propietaris i usuaris d’autocaravanes poden esdevenir un tipus de turisme itinerant, molt actiu, que viatja durant tot l’any i que gaudeix del territori i dels diferents atractius i activitats que s’hi desenvolupen, especialment a la destinació de Paisatges Barcelona. Per això, es decideix aprofitar les autocaravanes com una activitat turística sostenible és important com a promotora d’infraestructures de poc cost i d’una alta rendibilitat, ja que en alguns casos, permet desenvolupar zones infravalorades turísticament i generar ingressos al municipi.

Segons enquestes realitzades durant el 2018 el 85,5% dels visitants escull Osona per motius d’Oci, entre aquests el 92,1% per relaxar-se en un ambient tranquil, el 66,2% per tastar la gastronomia local, el 53% per descobrir el patrimoni cultural de la regió i el 44,3% per realitzar turisme actiu. Disposaran d’una zona tranquil·la i segura per la pernocta, que es limita a un màxim de 48 hores. Els aspectes millor valorats de la comarca segueixen essent l’entorn natural (9,6 sobre 10) i el caràcter de la gent (9,2 sobre 10).

Es decideix instal·lar les àrees en punts on promoure itineraris i llocs d’interès turístic mitjançant panells informatius que, a més, poden utilitzar-se com suport publicitari del comerç i l’hostaleria local. Les àrees poden ser gratuïtes o de pagament, disposen d’unes mínimes condicions de facilitat d’accés, senyalització, seguretat, presa d’aigua i de llum i desguàs d’aigües grises i negres. A part d’aquests serveis se n’ofereixen complementaris de en algunes de les àrees com zona de pícnic, lavabos públics, dutxes, parc infantil, etc.

Actualment, a la comarca hi ha 12 àrees d’autocaravanes: Centelles: “Portes del Montseny”, L’Esquirol “Collsacabra”, Les Masies de Voltregà “Voltraganès”, Manlleu “el riu ter i el turisme industrial”, Prats de Lluçanès “el Lluçanès”, Rupit “el Collsacabra”, Sant Julià de Vilatorta “Guilleries-Savassona”, Sant Pere de Torelló “Bellmunt”, Torelló “Vall del Ges”, Vic “Capital d’Osona”, Viladrau “Parc natural del Montseny” i Vilanova de Sau “Pantà de Sau”.

Àlex Montanyà Rifà
Conseller de Turisme
Consell Comarcal d’Osona

http://www.osonaturisme.cat/seccio/arees_autocaravanes.

Articles relacionats

Back to top button