superior

Transport

L’Ajuntament de Barcelona dubta del benefici que aporten els creuers

L’equip municipal de Barcelona vol examinar a fons l’impacte dels creuers a la ciutat. Analitzaran l’aportació econòmica perquè dubten dels seus beneficis per a la ciutadania.

L’ús intensiu de la ciutat i la contaminació dels vaixells són algunes de les crítiques que realitza l’ajuntament contra l’activitat creurista. Volen tenir tota la informació per incorporar mesures correctores. La percepció de que els turistes desembarquen per unes poques hores i que saturen la ciutat s’està imposant en aquells que critiquen el turisme. La realitat però és que només la meitat dels creueristes fan escala, ja que l’altra meitat tenen Barcelona com a inici o fi del creuer i per tant la seva estada és més llarga i sostenible.

El Port de Barcelona mou una mitjana de 2,5 viatgers l’any i els dies de més afluència de creueristes a la ciutat suposen poc més de 10 mil persones. Conscients de la situació, el sector turístic i les autoritats del port van fer una demostració de força presentant els números econòmics i l’efecte positiu que suposen per a la ciutat. Un estudi elaborat per la Universitat de Barcelona (UB) conclou que l’impacte dels creuers que fan escala a la capital catalana suposen una facturació de 796 milions d’euros (2,2 milions al dia) i genera 6.759 llocs de treball (4.000 directes i 3.700 indirectes). Aquests efectes es tradueixen en una injecció de 413 milions al PIB català.

El cap de setmana del 12 i 13 de setembre va ser el de màxima afluència anual, van atracar 10 creuers amb més de 48.000 passatgers, entre ells el considerat més gran del món amb capacitat per a 10.000 persones propietat de Royal Caribbean. El mateix estudi de la UB situa en 200 euros la despesa mitjana per dia i creurista que pernocta a la ciutat en front dels 156 del turista convencional de Barcelona. Els que només passen unes hores, 4,3 hores de mitjana, fan una despesa en aquest curt espai temps de 53 euros.

La indústria dels creuers mira de reüll els moviments que pugui en prendre l’ajuntament. Segons les seves dades van aportar fins a 1.200 milions d’euros a l’economia espanyol el 2014.

Articles relacionats

Back to top button