superior

AAVV i TTOO

Les agències de viatges experimentaran una important transformació

El sector de la intermediació turística minorista tindrà un molt bon semestre

La patronal de les agències viatges catalana augura una tardor i hivern molt positiu per a la reserva de viatges malgrat els escenaris de desacceleració econòmica que preveuen els experts, segons han explicat al XXIII Fòrum d’ACAVE. Un 59% de les agències esperen que les vendes creixin entre un 5 i un 15% respecte a la tardor i l’hivern del 2022. Un 18% més espera que aquest creixement sigui per sobre del 15%. Un altre 23% espera repetir els resultats del 2022.

La jornada ha servit per definir els valors dels agents de viatges que s’exemplifiquen en el paper de prescriptor, ser portaveus dels productes i un soci estratègic per a les empreses turístiques. També el factor humà que aporten les agències davant de l’automatització de la tecnologia ha estat un altre dels valors destacats al Fòrum.

Jordi Martí, president d’ACAVE, ha declarat a la jornada que “les agències de viatges, com altres sectors, experimentaran en els propers anys una important transformació. Ens enfrontem a reptes notables com canvis en els hàbits de consum, l’aparició de la intel·ligència artificial i per descomptat el canvi climàtic. No hem de tenir por del canvi. De fet, el sector de les agències de viatges ha estat un dels que millor ha sabut transformar-se i adoptar amb naturalitat fenòmens com ara la digitalització”.

Per la seva banda, Eduard Bogatyr, director general de TUI IBERIA, ha afirmat que el repte més gran és tenir personal qualificat per al tracte personalitzat i cara a cara amb el client. “El nostre futur depèn de la qualitat del nostre assessorament”, ha dit. I també ha apuntat que cal tornar a ser un sector atractiu per al nou talent.

Els nous reptes a què s’enfronten les agències de viatges

Una enquesta realitzada entre les més de 400 agències que formen part d’ACAVE, tant del sector emissor com receptiu, situa com a repte principal l’encariment dels preus. També identifiquen com a repte el de la transformació digital i la intel·ligència artificial. Els agents creuen que la IA comporta grans oportunitats, però del qual ningú no pot anticipar una direcció clara.

La incertesa econòmica que els impedeix una planificació estratègica i la manca de personal qualificat són altres dels reptes que destaquen els agents.

Articles relacionats

Back to top button