Lloret de Mar

Lloret de Mar sancionarà els incívics amb multes de fins a 3.000 euros

L’Ajuntament de Lloret de Mar ja té llest el primer esborrany de l’ordenança de civisme que ha de regular pràctiques com el consum d’alcohol, la venda ambulant o passejar sense samarreta; un document que preveu sancions d’entre 750 i 3.000 euros per a aquells que no ho compleixin, en relació amb la qualificació de les infraccions com lleus, greus i molt greus.

L’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, declara que el grau de sancions "és contundent" i, tot i que ara l’oposició ha de donar el seu vistiplau, espera poder aprovar l’ordenança per unanimitat al ple de gener, amb l’objectiu que estigui en funcionament per Setmana Santa. Es prohibeix el consum d’alcohol en la via pública, i queden vedats els ‘happy hour’, els 2×1, els 3×1 i les barres lliures. Alhora, l’Ajuntament de Lloret de Mar també prohibirà la venda ambulant en tot el municipi.

"Aquesta ordenança té molt fonament amb la de Barcelona, que ja està funcionant i que en el seu moment va ser molt innovadora tot i que en alguns aspectes volem anar una mica més enllà", han exposat des del consistori. El document també regularà la vestimenta de les persones pel carrer i només permetrà que la gent vagi sense samarreta o en banyador per la façana de la platja, és a dir, pel passeig; una vegada creuat el passeig, la samarreta és imprescindible. En aquest cas, tot i això, primer s’avisarà la persona i en cas de reincidir en la infracció llavors se li multarà.

ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA

El consistori també està preparant l’ordenança de via pública, encara que de moment ha centrat els seus esforços en la de civisme, després dels altercats del mes d’agost quan es va decidir que una comissió formada per tècnics i polítics elaborés ambdós textos.

L’ajuntament va acordar, precisament el passat 31 d’agost, accions concretes com la prohibició de les rutes d’oci conegudes com ‘pub tours’ i ‘disco tours’, que promocionen la ingesta d’alcohol; a més de prohibir la propaganda de mà -la repartició de ‘flyers’ de discoteques, per exemple-, i la instal•lació de màquines expenedores de begudes i aliments en la via pública.

Accions, totes elles, que en el seu moment es van posar en funcionament a través d’un decret d’ajuntament, però que ara s’incorporaran a l’ordenança de via pública.

"Prohibir les màquines d’expenedores a la nit va ser una mesura molt important perquè la gent al no trobar gens per a menjar s’anava abans a l’hotel i es recollia la meitat d’escombraries del carrer, per això demanaré a l’oposició que es mantingui aquesta prohibició i la resta que vam acordar a l’agost", ha exposat Codina.

Ambdues ordenances, la de via pública i la de civisme, han d’estar vigents abans de l’inici de la temporada./Ag EP

Back to top button