superior

Ara Lleida

El Pont de Suert, Vila Europea de l’Esport 2012

El municipi del Pont de Suert ha rebut la distinció de Vila Europea de l’Esport 2012 per la qualitat de les seves competicions, la gestió en matèria esportiva i els bons equipaments esportius. La capital de l’Alta Ribagorça organitza anualment una dotzena de proves d’alt nivell i l’any vinent serà la seu dels Sky Games, una mena d’olimpíades dels esports de muntanya en altura.

L’Associació de Capitals Europees de l’Esport (ACES) atorga aquest el guardó als municipis de menys de 25.000 habitants que portin a terme una política esportiva local de qualitat, desenvolupin infraestructures i models de gestió que afavoreixin la pràctica esportiva i facin una política esportiva local basada en el concepte de l’esport com un instrument d’integració i millora de la qualitat de vida.

A l’acte de lliurament de la bandera acreditativa d’aquesta distinció europea al Pont de Suert, que es va celebrar el 30 de novembre a la seu de l’Europarlament a Brussel•les, hi van assistir el primer tinent d’alcalde del Pont de Suert, Xavier Alonso, i el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich.

Aquesta distinció també permetrà al Pont de Suert promocionar les seves proves en els esdeveniments que organitzin al llarg de l’any que ve la resta de localitats premiades com a Vila Europea de l’Esport 2012. A més de la capital de l’Alta Ribagorça, els municipis distingits són Otura (Granada) i les ciutats italianes d’Atri, Finale Ligure, Savigliano, Savignano sul Rubicone i Valdengo.

La capital de l’Alta Ribagorça és un exemple de participació esportiva gràcies a la implicació i el lideratge dels clubs i les entitats, que configuren un gran projecte de gestió per a la promoció de l’esport, que inclou una gran varietat de modalitats esportives, esdeveniments i equipaments. El Pont de Suert organitza anualment una dotzena d’esdeveniments esportius de qualitat –molts dels quals internacionals– i de diferents modalitats esportives com ara triatló, duatló, curses de muntanya, la Sant Silvestre, la Mitja Marató, l’olimpíada infantil i proves d’esquí, karate i bicicleta de muntanya. L’any vinent el Pont de Suert serà una de les seus dels Sky Games juntament amb Vilaller, la Vall de Boí i la Terreta de Tremp, a més de deu localitats aragoneses. /Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Back to top button