superior

Fires i Congressos

Canet de Mar engega la temporada de tardor de fires modernistes de la Diputació de Barcelona

La Fira Mercat Modernista de Canet de Mar, que té lloc aquest cap de setmana, està dedicada a Domènech i Montaner

Ja està tot a punt per a la 15a edició d’aquesta fira que, any rere any, guanya participació. Aquesta vila del Maresme s’omplirà d’activitats entre el 15 i el 17 de setembre. Entre els objectius de la celebració d’aquest esdeveniment destaquem la posada en valor del patrimoni arquitectònic de la vila, ja que Canet té diversos edificis modernistes. Enguany la figura de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner pren especial rellevància perquè es commemora el centenari de la seva mort (27 de desembre de 1923) i perquè va tenir una gran vinculació amb Canet de Mar, on va ser responsable de diverses obres, moltes de les quals es conserven en molt bon estat.

La fira comptarà amb diverses parades de comerços locals i amb venda de productes artesanals. A més, aquest any la fira permetrà endinsar-se en l’època modernista amb diverses recreacions del 1900, com ara escenes històriques, processons, casaments, grups de burgesos passejant i, fins i tot, amb mostres de la tensió social del moment amb vagues obreres. Cada 30 minuts els visitants podran participar en dinamitzacions teatralitzades i en demostracions dels oficis dels artesans de l’època.

La Diputació de Barcelona hi tindrà un estand sota la marca Barcelona és molt més, des d’on s’oferirà informació de l’oferta turística de les comarques de Barcelona.

Calendari de les fires modernistes de tardor

Amb la fira de Canet de Mar la Diputació de Barcelona inicia la temporada de tardor de fires i festes modernistes de les comarques barcelonines.

Les viles i dates de les següents fires són:
Cardedeu: Diada Modernista “Escenes d’estiueig” – Del 30 de setembre a l’1 d’octubre.
La Garriga: Jornades Modernistes – Del 13 al 15 d’octubre.
Santa Coloma de Cervelló – Colònia Güell: Festa del Modernisme – Del 20 al 22 d’octubre.
Sant Joan de Vilatorrada: Fira dels Embarrats – Del 20 al 22 d’octubre.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button