Destinacions

La UOC impartirà cursos sobre Catalunya a operadors de la Xina

El viatge institucional de la Generalitat de Catalunya a la Xina ha comportat l’acord amb responsables d’aquell mercat per la creació d’un curs online sobre Catalunya dirigit a operadors, guies i agències de viatges xinesos què impartirà la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en col•laboració amb la Universitat de Guangzhou.

Segons ha informat la Generalitat, se’n beneficiaran els professionals del turisme de la província de Guangdong, que compta amb la renda per càpita més alta de la Xina i amb 80 milions d’habitants. El curs, que serà gratuït i s’impartirà en xinès mandarí, premiarà els alumnes amb millors qualificacions amb un viatge de familiarització per conèixer Catalunya.

El conseller Josep Huguet, que va encapçalar la delegació ha llançat durant el viatge diferents iniciatives relacionades amb aquell mercat com els “visats express” pels clients de la Visa Or. Per Huguet “d’aquí a poc, la classe mitjana xinesa s’afegirà a viatjar a fora, i nosaltres hem d’aconseguir estar a primera divisió, hem d’estar entre les seves destinacions preferents”.

Oportunitats de negoci pel sector turístic i d’oci català a la Xina

El conseller Huguet sembla que ha recollit la crítica manifestada per Joan Molas, president de CEHAT, a la jornada prèvia al III Congrés de Turisme celebrada a Barcelona, sobre la falta de suport de l’administració a la internacionalització del sector turístic català.

En aquesta línia, durant la visita d’Huguet a la província de Zheijiang -la quarta en renda per càpita de la Xina- va manifestar que havia detectat possibilitats de negocis pel sector turístic i d’oci català. Concretament a la nova zona de la badia de Hangzhou que ocupa 120 km2 i que a banda d’una zona industrial, projecta una altra d’oci. “Els xinesos, a diferència de nosaltres, tenen poca experiència en aquest sector per això informaré hotelers, responsables d’àrees temàtiques, restauradors i botiguers de les possibilitats que ofereix la zona i els emplaçaré a venir a una missió empresarial per estudiar com entrar en aquest mercat”, va dir Huguet.

Back to top button