superior

AAVV i TTOOEstudis

La venda de viatges on line creixerà un 9% a Espanya el 2014

La venda de viatges on line cada cop és més popular entre els espanyols, que aquest any faran un 9% més de compres en aquest àmbit a través de la Xarxa, el que suposarà un negoci d’uns 9.300 milions d’euros per a aquest tipus de plataformes.

El transvasament de clients dels canals de venda tradicional i la popularització d’Internet són els factors clau d’aquest creixement de vendes a través de la Xarxa en un context d’atonia del mercat turístic intern. No obstant, la millora de l’activitat turística que s’espera els propers anys gràcies a la recuperació de la situació econòmica del país fa preveure que aquest augment de les vendes on line es dispari en el futur.

L’any 2013 Espanya va registrar 8.535 milions d’euros gràcies a la venda de viatges a través de la Xarxa, el que va suposar un creixement del 5,6% respecte l’any anterior. En el conjunt d’Espanya i Portugal, l’augment va ser idèntic i la xifra de negoci es va situar en 9.730 milions d’euros.

El gruix de la facturació se’l van endur les companyies aèries, que van copar gairebé la meitat del pastís ibèric, amb 4.049 milions i una quota de mercat del 40,6%, seguides per les agències de viatges virtuals, que van ingressar 3.390 milions i representen el 34,8% del mercat.

La resta del pastís va anar a parar a cadenes hoteleres, amb un 10,9% del total; companyies ferroviàries, amb un 5,2%; agències de viatges tradicionals, amb un 4,8%, i empreses rent a car, amb un 2,7%.

Articles relacionats

Back to top button