superior

abajo

Destinacions

Lleida tindrà el primer parc d’Europa dedicat als Barrufets

Els Barrufets tindran un parc d’oci familiar a la ciutat de Lleida. Serà el primer a Europa i aspira a ser un espai d’esbarjo infantil de referència internacional. El projecte suposarà una inversió de 47 milions d’euros i la creació d’uns 200 llocs de treball.

L’ajuntament ha tancat un acord amb l’empresa International Merchandising, Promotion & Services (IMPSA), que gestiona els drets dels personatges, per situar aquest parc familiar en unes antigues piscines municipals en desús. El parc dels Barrufets tindrà una superfície de 9 hectàrees però formaran part del complex Les Basses, de 27 hectàrees, que comptarà amb un hotel familiar, zona de càmping, caravàning i bungalows i zona comercial. Està situat a sis quilòmetres de la ciutat.

El públic objectiu seran famílies amb nens i nenes d’entre 2 i 12 anys. Comptarà amb el poble dels Barrufets, el bosc dels Barrufets i el món de Gargamel. Segons càlculs municipals atraurà uns 330.000 visitants anuals i el primer any de funcionament es preveu que pugui generar 7 milions d’euros d’ingressos directes i 7,5 milions d’euros en ingressos induïts.

Aconseguits els drets dels Barrufets, durant el primer trimestre de 2015 estaran llestes les condicions del concurs d’adjudicació de la concessió per als inversors. Les empreses o UTEs podran optar pel conjunt del parc temàtic, l’hotel, el restaurant i el càmping o de forma separada.

Véronique Culliford, presidenta d’IMPSA i filla del dibuixant belga Pierre Culliford “Peyo”, qui va crear els personatges en 1958, ha assistit a la presentació del projecte a la ciutat de Lleida al costat de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i al cap de l’oposició en el consistori, Joan Ramon Zaballos -una participació conjunta com a exemple de compromís estratègic amb el projecte-. Ara l’ajuntament està treballant per aconseguir les inversions necessàries: 30 milions d’euros per al parc familiar i 17 milions d’euros més per al conjunt de Les Basses.

Les Basses mantindran el seu caràcter de parc públic municipal i la majoria de l’espai serà d’accés lliure i seran sempre propietat municipal, aclareix l’Ajuntament. La ciutat aprofita la potència de la marca “Els Barrufets” de dimensió mundial per posicionar-se com a referència en l’àmbit de l’oci i contribuir a reforçar la marca turística Lleida-Pirineus.

Estudis de mercat situen els Barrufets com els personatges animats més coneguts, amb un índex del 99,9%, per davant d’uns altres com Scooby Doo (98,5%), Garfield (94,8%) o els Picapedra (93,5%). Segons informa el consistori, els valors del parc dels Barrufets són: “amor a la naturalesa i al medi ambient, diversió en un ambient sostenible, respecte i tolerància i optimisme i confiança en el futur.”

Articles relacionats

Back to top button