superior

DestinacionsTransport

El Govern espanyol continua anunciant l’ampliació de l’estació de Sants

Comunicatur ja va informar sobre la transformació de l’estació Barcelona-Sants després que Adif i l’Ajuntament arribessin a un acord per reconvertir-lo.

Han passat gairebé dos anys i la ministra de Transport i Mobilitat, Raquel Sánchez, ha tornat a explicar el projecte d’ampliació de l’estació (encara avantprojecte) i la inversió prevista de 410 milions d’euros. La ministra anuncia que les obres començaran durant el primer semestre del 2023 i les diferents fases no s’acabaran d’executar fins al 2030. Més de dos lustres des que es va posar sobre la taula la necessitat d’ampliar aquest nus ferroviari.

Per saber-ne els detalls es pot recuperar la notícia de febrer de 2021 (La nova estació de Sants entrarà en reconversió) en què ja explicàvem en què consistiria. L’estació mou 46 milions de passatgers i la xifra serà de 58 milions el 2030. Amb aquest projecte es duplicarà l’espai destinat a usos ferroviaris fins als 36.000 m2.

Adif afirma que la transformació de Barcelona-Sants la convertirà en “l’estació de referència de la mobilitat de futur: sostenible, integrada al nou model urbà i orientada al ciutadà”. L’entrada de nous operadors a l’alta velocitat projecta un creixement important de l’activitat de l’estació que s’ha quedat obsoleta per aglutinar els serveis de llarga i mitja distància a més de rodalies.

Articles relacionats

Back to top button