superior

EmpresesFormació

Cooperar per avançar: el SOMPirineu busca la continuïtat el 2014

Els participants de l’edició 2013 del Programa de formació i emprenedoria SOMPirineu han fet balanç i han aportat ja les seves idees per donar-hi continuïtat durant aquest 2014. Un dels objectius: complementar el turisme de neu i diversificar així l’economia de muntanya.

En aquest marc d’intercanvi professional, els responsables de SOMPirineu van anunciar que el web SOMPirineu comptarà amb un mapa i un directori d’empreses i professionals. D’aquesta manera, emprenedors i empresaris podran conèixer el marc d’activitat i especialització d’un nombrós grup d’empreses,  que pot servir-los per establir nous projectes compartits.

El nou projecte per donar continuïtat al Programa SOMPirineu durant el 2014, avançaria en el desenvolupament d’actuacions específiques com ara la consolidació d’una marca comuna per a tots els productes i serveis dels sectors SOMPirineu, inspirada en Pireníssim, així com la creació d’un nou portal web per a la seva comercialització.

Iniciatives novedoses

Fruit d’aquestes trobades han nascut iniciatives empresarials innovadores i originals. En el sectors del turisme rural, destaca Cal Calsot (Montellà de Cadí) que va mostrar la seva oferta integral de turisme responsable, i Casa Massa (Estac, Pallars Sobirà) una manera de treballar en xarxa amb altres empreses de la zona.

En els sectors del senderisme i l’ecoturisme, ressaltar Balmes Blancs (experiències temàtiques a la natura), Pirineus Experience, guiatge interpretatiu per difondre les tradicions i l’estil de vida pirinenc, i Celistia, que vol promoure l’astroturisme.

En l’àmbit dels productes agroalimentaris es van presentar les iniciatives de la Guinda, un obrador de pa i pastisseria a Vielha, Casa Mateu, una explotació familiar que fa venda de proximitat de carn de corder autòcton Xisqueta, i Girola, una explotació de cria de cabra pirenaica que vol comercialitzar formatges.

Per acabar, en el sector artesania, la iniciativa Rels va demostrar que es poden fer ulleres de disseny i amb fustes dels boscos del Pallars.

Articles relacionats

Back to top button