Estudis-antics

Els calçots, Montserrat i els castellers, entre les icones més representatives de Catalunya

Els calçots, Montserrat i els castellers són alguns dels 116 símbols que millor representen Catalunya des d’una perspectiva turística, segons el projecte Icones turístiques de Catalunya, presentat per la Generalitat.

Entre les icones seleccionades es troben també el festival Sònar de Barcelona, el caganer, el Pantocràtor de Taüll, la Sagrada Família, la Boquería i el Canigó, entre molts altres.

El projecte s’inclourà en el Catàleg d’Icones de Catalunya, que es començarà a distribuir el proper mes de novembre, formava part de les propostes del Pla Estratègic de Turisme 2005-2010 de la Generalitat. En ell s’inclou un llistat de les representacions "més significatives" de la identitat visual catalana.

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet ha manifestat que estan "convençuts de la utilitat del catàleg", ja que aportarà informació turística dirigida tant a estrangers que visitin Catalunya com a la pròpia ciutadania catalana.

Dintre del llistat, les icones es classifiquen segons la seva naturalesa -podent ser tangibles, intangibles o personatges-; segons l’àmbit temàtic -com la cultura, naturalesa, territori o esports-, i segons la tipologia de la destinació turística -entre els quals destaquen el familiar, vacacional, el turisme rural i el gastronòmic-.

Segons ha informat la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empreses en un comunicat, l’elaboració del llistat ha durat dos anys, i en ella han col•laborat una comissió d’institucions i experts integrada per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i el Foment de les Arts i el Disseny (FAD)./Ag EP

Consulta el Projecte Icones Turístiques de Catalunya

Articles relacionats

Back to top button