Estudis-antics

El 48% de les empreses redueix costos en la seva política de viatges

La situació econòmica ha provocat que el 48% de les empreses modifiquin la seva política de viatges per optimitzar costos, tot i que el 51% dels passatgers de negocis afirma mantenir la mateixa freqüència de vols que el 2009.

Així ho diu un estudi de Vueling i el grup d’agències de viatges Gebta. El mercat del viatge dels passatgers de negocis es manté, tot i que la percepció del 26% dels passatgers enquestats mostra la voluntat d’estalviar en temps de crisi.

En roda de premsa, el president de Gebta, Martín Sarrate, ha explicat que "les empreses volen reduir costos, però tenen clar que han de moure’s per créixer". D’aquesta manera, el volum d’operacions del 2010 és semblant al del 2009 i es preveu un lleuger augment a finals de l’exercici.

El president de Vueling, Josep Piqué, ha parlat de "compra intel•ligent", basada en l’optimització dels costos i més gestió del temps. En aquest sentit, l’estudi posa de manifest que el 26% de les empreses contracta vols a aerolínies més econòmiques i que el 44% dels passatgers va i torna el mateix dia, passant fora només la nit si és necessari.

Entre els motius pels quals el passatger de negocis escull una companyia o una altra hi ha el preu (36%), els horaris i freqüències (26%) i els aeroports de primera categoria (12%).

El ‘Hub’ Barcelona

Piqué ha destacat la seva aposta per fer de Barcelona un aeroport de connexió aeroportuari i pel passatger de negocis, de manera que aquesta campanya d’hivern Vueling ha augmentat freqüències en diferents rutes, com la de Barcelona-Madrid –12 horaris diferents al dia– o la de Barcelona-Sevilla i Barcelona-París –amb sis freqüències diàries–.

El president de Vueling no s’ha mostrat preocupat per l’arribada de Ryanair al Prat: "Ja vam competir amb aquesta companyia en altres aeroports amb resultats positius". Piqué també ha deixat clar que totes dues aerolínies ofereixen productes diferents i que l’estratègia de Vueling va més enllà del preu: "No som una ‘low-cost’, sinó una companyia de costos baixos que prioritza la innovació i el servei al client"./ Ag EP

Consulta l’estudi el “Comportament dels passatgers de negoci i l’empresa a Espanya 2010

Articles relacionats

Back to top button