superior

Mercats

Catalunya podria triplicar el nombre de turistes xinesos en pocs anys

Dos de cada tres turistes xinesos que visiten Espanya arriba a Catalunya, uns 60.000 turistes anuals, segons ha informat la Generalitat de Catalunya. El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha comentat que té com objectiu “triplicar, a curt termini, el nombre de turistes xinesos” i convertir Catalunya “en la segona destinació d’Europa” per aquests turistes.

El conseller Huguet, ha encapçalat una missió institucional a la Xina vinculada a l’Exposició Universal de Xangai en la qual també han participat una desena d’empreses turístiques catalanes. “La Xina està en un moment de forta expansió i es convertirà, per volum de població, en el principal emissor del món en turistes. Si es confirmen les previsions del govern central de 300.000 turistes a Espanya, Catalunya es quedarà amb la part més gran del pastís perquè mantindrà la seva quota”, ha declarat Huguet des de Pequín.

El conseller s’ha mostrat convençut que Catalunya mantindrà, en el futur, el mateix percentatge de pes respecte l’estat espanyol en la captació de turisme xinès, això significaria arribar als 200 mil turistes, una xifra similar a la que suposa actualment el mercat rus.

Per a les autoritats catalanes les preferències d’aquest mercat “es centren en el turisme cultural, de negocis i gastronòmic, a més d’un segment a l’alça a la Xina, que és el turisme de luxe”. Els empresaris turístics catalans que formen la delegació han realitzat diverses presentacions a turoperadors i agents de viatge xinesos.

Poca credibilitat de les dades de turistes xinesos

Les estadístiques oficials no ofereixen cap dada estadística sobre el nombre de turistes xinesos que arriben a Espanya o Catalunya. Els responsables polítics especulen sobre el nombre de turistes xinesos i donen xifres ben dispars. El Ministre de Turisme, Miguel Sebastián, parlava el mes de setembre passat de 30 mil turistes anuals a Espanya, mentre que el director de l’Oficina Espanyola de Turisme a la Xina el xifrava en 87 mil. Altres fonts oficials en parlen de 55 mil pel conjunt de l’Estat i ara el conseller Huguet comenta que només Catalunya rep 60 mil i això suposa dues terceres parts dels arribats a Espanya, per tant el càlcul dóna 90 mil.

Back to top button