superior

AllotjamentMercats

Els càmpings gironins copen premis a Europa

Els càmpings de les comarques de Girona han rebut 14 reconeixements aquest inici de 2017. Vuit guardons a la fira Vakantiebeurs d’Utrecht (Països Baixos) i sis en el CMT de Stuttgart (Alemanya).

En Utrecht els establiments gironins han rebut gairebé la meitat dels 20 premis concedits a càmpings d’Espanya. El Club d’Automobilistes ANWB (una influent associació holandesa, amb 4’3 milions de socis) és qui lliura el Topcamping, el guardó de màxima categoria que reconeix la qualitat dels establiments, les millors instal·lacions, oferta complementària i serveis. Aquests prestigiosos guardons, que es basen en l’opinió dels inspectors i dels clients dels països d’origen, són un dels premis més importants d’Europa.

Els vuit càmpings gironins premiats a Utrecht, i que se situen entre els millors d’Europa, són: Les Medes, de l’Estartit; La Ballena Alegre, Àmfora, Las Dunas i Aquarius, de Sant Pere Pescador; el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí; Laguna, de Castelló d’Empúries; i Mas San Josep, de Santa Cristina d’Aro.

En el cas de Stuttgart, han estat sis nous premis per a càmpings gironins, batejats amb el nom de Superplatz, concedits per l’Associació d’automobilistes ADAC que compta amb més de 19 milions de socis a Alemanya. En total a Catalunya han rebut aquest premi 13 càmpings i 16 a Espanya. Els càmpings de la Costa Brava premiats amb el Superplatz 2017 han estat: Les Medes, de l’Estartit; Àmfora, Aquarius, La Ballena Alegre i Las Dunas, de Sant Pere Pescador; i el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí.

Les distincions rebudes reafirmen un any més que els càmpings de la província de Girona són un referent pel que fa a destinació turística d’alta qualitat. La major part dels clients dels càmpings de la Costa Brava són estrangers, principalment holandesos i alemanys. El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, recorda que “aquests premis, que són la guia Michelin dels càmpings, són essencials per atraure més turistes d’aquests mercats”.

Els càmpings de la província de Girona en els últims tres anys han invertit 45’5 milions d’euros per consolidar-se com grans espais de vacances. El sector genera 8 milions de pernoctacions a l’any a les comarques de Girona.

Articles relacionats

Back to top button