superior

Allotjament

Els apartaments turístics són la tendència de l’allotjament de futur

Bona part dels turistes actuals busquen allotjar-se en apartaments. És una tendència mundial i els clients no diferencien, ni els preocupa, la legalitat o no de l’establiment.

Les moratòries de les administracions per evitar la proliferació d’habitatges turístics poden esdevenir una guerra perduda. Quan existeix una pressió per part de la demanada, aturar l’oferta concreta està condemnat a generar el producte de forma irregular.

El repte està en trobar l’equilibri entre combatre la il·legalitat i poder donar resposta a les necesitats dels clients dels apartaments. El turisme urbà va lligat cada vegada més a l’allotjament en habitatge turístic. No es pot lluitar contra la tendència dels ‘city breaks’ i a la voluntat d’aquests turistes a sentir l’experiència que viuen en una casa amb la seva cuina incorporada, per descomptat.

A les ciutats s’ha instal·lat la idea que la proliferació dels apartaments turístics ha provocat una pujada del preu dels pisos de lloguer habitual. Els ciutadans han vist en els pisos turístics una amenaça. Barcelona és una d’aquestes ciutats. Però un recent seguiment de l’empresa InAtlas de l’oferta present a Airbnb ha demostrat que els barris on ha pujat més el preu del lloguer no coincideixen amb els que tenen més anuncis turístics. Per tant, en el cas de Barcelona les dades indiquen que no hi ha una relació directa entre l’increment del preu del lloguer amb la irrupció dels apartaments turístics.

Articles relacionats

Back to top button