Destinacions

El turisme creixerà més d’un 10% aquest estiu

El secretari general de Turisme i Comerç Interior, Joan Mesquida, ha assegurat que el turisme creixerà entre un 10% i un 15% aquest estiu, i que a final d’any, el sector creixerà en alguns casos i sectors el doble o el triple del que ho farà l’economia espanyola. Assegura que el sector reprendrà els nivells d’activitat i ingressos previs a la crisi.

“Les previsions per a l’estiu són importants”. Mesquida ha recordat que el turisme i les exportacions són les dues parcel•les de l’economia que estan mostrant els signes més positius en aquests moments. S’ha mostrat convençut que el turisme, després del bon començament de l’any, reprendrà els nivells d’activitat i ingressos previs a la crisi econòmica, ja que va ser un dels primers sectors a patir els efectes de l’ajustament i serà un dels primers a superar les dificultats.

Ha reconegut que les pernoctacions dels espanyols baixen dintre del territori nacional a causa de les dificultats econòmiques, encara que s’ha mostrat convençut que el turisme internacional compensarà la disminució del turisme espanyol.

Preguntat per la possibilitat de “suavitzar” els impostos tal com reclamen alguns hostalers per facilitar la recuperació del sector, Mesquida s’ha limitat a dir que es tracta d’una mesura que “té la seva complexitat” en les actuals circumstàncies econòmiques.

En matèria de preus, ha assegurat que Espanya ha deixat de competir via preus perquè ha elevat molt la qualitat de les infraestructures, tot i que encara manté una bona relació qualitat-preu i cert atractiu en aquest sentit. A més, ha recordat que la seva competència directa és el Nord d’Àfrica i Turquia, zones amb un nivell salarial molt més baix que impedeix competir via preus.

Preguntat per la imatge que ofereix Espanya als turistes internacionals, Mesquida ha assegurat que ofereix una imatge seriosa perquè és el país del món amb més llocs declarats patrimoni de la humanitat per la Unesco, el tercer del món amb més reserves de biosfera i el país amb més banderes blaves del món en turisme de sol i platja.

Back to top button