La seguretat, molt present en el sector turístic

Conscients de la importància que té la seguretat en la imatge d’una destinació turística, empresaris i professionals del sector de les comarques del Vallès i del Maresme han participat a unes sessions informatives organitzades conjuntament pels Mossos d’Esquadra i els consorcis de Turisme del Vallès Oriental i el de Promoció Turística Costa del Maresme.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és aclarir dubtes i facilitar eines i informació per fer front a situacions que puguin posar en perill la seguretat dels establiments i municipis turístics.

A les jornades, els assistents han rebut formació pràctica i real, consells preventius i com poden col•laborar amb la Policia facilitant als turistes una estada el més segura possible.

Denúncies en els hotels

També a la capital catalana el sector es mou per contribuir a la bona imatge turística de la ciutat. Un acord signat per la Direcció General de la Policia, el Gremi d’Hotels de Barcelona i la Direcció General de Turisme de la Generalitat, permetrà al turista víctima d’un furt presentar la denúncia en el seu hotel.

A través d’un sistema telemàtic, els treballadors qualificats dels establiments seran qui la tramitin i la facin arribar a la policia perquè la validi en un temps màxim de mitja hora i la torni a enviar via mail a l’hotel. La prova pilot es durà a terme els mesos de juliol i agost a 18 hotels de Les Corts.

L’any passat es va incrementar en un 10% els visitants i les pernoctacions, mentre que les faltes per furt (no més de 400 euros) es van reduir un 4% respecte l’any anterior. Els ‘punts calents’ inclouen el Metro, les platges, la zona del Passeig Marítim, La Rambla, Plaça Catalunya, la Sagrada Família i el Parc Güell.

0 0 0