superior

Empreses

La Generalitat ha destinat 54,1 milions d’euros en ajuts directes al sector turístic català

El Departament d’Empresa i Coneixement ha fet balanç dels ajuts que ha donat al sector turístic per pal·liar els efectes de la Covid-19. En els últims 12 mesos ha atorgat 10.852 ajuts per un valor total de 54,1 milions d’euros a empreses i autònoms del sector turístic català.

Els ajuts s’han realitzat a través de quatre línies de subvencions d’un pagament únic. La distribució del pressupost ha estat: 26 milions d’euros a establiments d’allotjament turístic (establiments hotelers i de turisme rural, apartaments turístics i càmpings);9 milions d’euros a les agències de viatge; 1,3 milions d’euros a guies de turisme de Catalunya habilitats; 7,5 milions d’euros a empreses explotadores d’habitatges d’ús turístic; i 10,3 milions d’euros a establiments i activitats d’interès turístic.

Percentualment un 48% de l’import total s’ha destinat a allotjaments turístics; un 19% a altres tipus d’establiments i activitats turístiques; un 16,6% a agències de viatges, un 14% a explotadors d’habitatges d’ús turístic, i un 2,4% a guies de turisme habilitats.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, explica que “el sector turístic és encara un dels sectors més afectats per la situació pandèmica, tant pel que fa a nombre d’ERTO com per les pèrdues econòmiques”. Per aquest motiu, afirma, “la prioritat i l’objectiu d’aquests ajuts és poder garantir un suport econòmic a tot aquest teixit productiu d’autònoms, professionals i empreses per garantir la seva supervivència i que puguin reactivar l’activitat econòmica tan bon punt les circumstàncies ho permetin”.

Articles relacionats

Back to top button