Estudis

Les previsions turístiques per aquest estiu van a la baixa

La temporada d’estiu 2021 no recuperarà els nivells anteriors a la pandèmia. Els ingressos per turisme seran la meitat que els del 2019. El turista nacional intern serà qui salvarà els mobles del sector.

El ‘lobby’ Exceltur ha rebaixat les previsions pels propers mesos. Xifra l’activitat turística en el 66% de la campanya estival del 2019. Es recuperarà amb força els viatges dels turistes espanyols mentre que els turistes estrangers arribaran a mig gas.

La demanada interna està cridada a recuperar i sustentar l’activitat durant els mesos d’estiu, com a mínim aquesta és la confiança del sector. L’any 2021 es podria tancar amb una caiguda del 47% dels ingressos respecte a l’any anterior a la pandèmia. Això voldria dir que els ingresos totals per turisme serien de 81.000 milions d’euros.

Les pèrdues acumulades en el sector turístic espanyol s’enfilen fins els 116.000 milions d’euros en els 12 mesos de pandèmia, segons el lobby. Calculen que ara hi ha 32.000 empreses turístiques menys que abans de la crisi sanitària. En aquest temps s’han vist afectats per ERTO o per pèrdua d’afiliació al sector vora els 800.000 treballadors.

Articles relacionats

Back to top button