superior

abajo

Mercats

Rússia intentarà frenar l’aportació de riquesa a països de la UE

El turisme rus desaccelera als països de la Unió Europea i la crisi política generada per les disputes amb Ucraïna es trasllada ja a l’àmbit econòmic. A Moscou planegen pressionar a Europa amb mesures que poden afectar en breu al turisme.

El govern rus ha amenaçat amb prohibir sobrevolar el seu territori a les aerolínies comercials europees i d’Estats Units. Ja ha paralitzat les exportacions alimentàries des de la UE i segueix tensant les relacions amb noves mesures coercitives.

Les negociacions per flexibilitzar més els requisits de visats als turistes russos que visitin Europa estan paralitzades i tot apunta a un increment de les dificultats per treballar a nivell turístic amb Rússia. La fallida en cascada, en menys d’un mes, de mitja dotzena de turoperadors russos especialitzats en l’emissió cap a l’exterior suposa una dificultat afegida per al sector turístic.

El turisme rus està donant senyals de debilitat. D’una banda els turoperadors no poden fer front a les seves obligacions financeres per la fluixa temporada que estan tenint i de l’altra, l’arribada de turistes s’està frenant. En les destinacions de costa espanyola aquest descens continuarà durant el que queda de 2014.

Els creixements del 3 o 4%, que en el millors dels casos esperen alguns destins, estan lluny del 30% d’anys anteriors. Operadors com NTincoming o Tez Tours pronostiquen descensos del 15 al 20% per a Espanya. El que sí és clar és que l’evolució no està sent positiva. Segons un estudi de Global *Blue, les compres dels turistes russos en les tendes lliures d’impostos han sofert un descens del 20% i les vendes d’excursions a aquests turistes fins a un 25%.

Les últimes dades oficials indiquen una caiguda del turisme rus a Espanya del 4,5% i d’un 4,9% a Catalunya.

Articles relacionats

Back to top button