superior

Empreses

El turisme és el motor del comerç electrònic

La facturació d’agències de viatges, hotels, transport aeri i terrestre suposa més del 34% del total del comerç electrònic a Espanya.

L’activitat vinculada al sector turístic, segons la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), segueix liderant al món online. Multiplica gairebé per 6 a les següents activitats que són el màrqueting directe (5,4%), els espectacles artístics, esportius i recreatius (5,2%) i les vendes d’electrodomèstics, imatge i so (3,7%). Els turistes s’han configurat com un consumidor expert al món online i el sector turístic ha estat el primer en adaptar-se a les noves tecnologies i també el més innovador ja que es mou en un entorn molt competitiu i està obligat a innovar per captar als seus clients. La implantació al món Internet és tan gran que el sector ja es troba en un estadi superior a la venda com és el de desenvolupar aplicacions per a mòbils (Apps) com a eines de fidelització.

La CNMC detalla sobre el comerç online en general que per nombre de transaccions, el 44,5% de les compravendes es registren en webs espanyoles i el 55,5% en webs de l’estranger. Per activitats el turisme torna a ser el que genera major volum de negoci des d’Espanya cap a l’exterior. Concretament les agències de viatges es porten gairebé el 10% del total i el transport aeri el 9%.

La potència del món online en el sector turístic és tal que un informe de Phocuswright situa en més del 60% el percentatge de reserves que es realitzen per aquest mitjà. A més, l’accés a la web dels hotels a través del mòbil creix com a canal de captació de clients. El 93% de les empreses espanyoles enquestades per Phocuswright té previst invertir en xarxes socials en 2015, ja que ho veuen com a canals útils de contacte amb els seus públics i potencials clients.

Articles relacionats

Back to top button