superior

Allotjament

El glàmping es consolida als càmpings de Lleida

Aquest nou estil de “càmping amb glamur” comença a arrelar als establiments lleidatans, que aquest estiu, a més, amplien la xarxa de rutes de senderisme i BTT, incorporen pràctiques destinades a assolir un turisme més ecològic i incrementen el programa d’activitats.

El glàmping, l’allotjament de càmping sofisticat i d’alta qualitat respectuós amb el medi ambient, està entrant amb força a les terres de Lleida. Molts establiments del Pirineu i la plana de Lleida ja han incorporat, totalment o parcialment, aquest model, que inclou llits, banys, il·luminació i mobiliari sofisticats en un espai suggeridor (tendes, haimes beduïnes, bungalous, cabanes, pods, bengalís, caravanes, etc.) i en un marc natural únic. L’allotjament es complementa sovint amb serveis com centres de wellness-spa, saunes finlandeses i una oferta gastronòmica amb els millors productes de la zona.

L’establiment pioner en aquest àmbit és el Càmping Voraparc, situat prop d’Espot (Pallars Sobirà), a l’entrada del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. El càmping ofereix des de fa ja tres anys tendes de luxe completament equipades amb dos llits individuals convencionals i un plegatín, matalassos i coixins, mobiliari, cuina amb nevera i utensilis per cuinar, estufa elèctrica i desdejuni a la tenda.

Un dels establiments més representatius és el Forest Days, que funciona des d’inicis del 2015 a Navès (comarca del Solsonès) i que ha estat plantejat al 100% dins de la filosofia del glàmping. Disposa de 4 campaments —a finals d’any seran 10— per a 2-4 persones, separats entre si i situats a dalt d’un turó i al bell mig d’un espectacular bosc de pins.

Igualment, el Càmping de Cardós, situat a Ribera de Cardós (Pallars Sobirà), disposa des d’aquest mes de juny de pods, modernes i confortables cabanes de fusta amb capacitat per a 3 o 4 persones, pensades especialment per a famílies. Estan fetes amb el material de coberta pensat per reduir el soroll de la pluja i un aïllament a base de llana d’ovella i una làmina d’alumini a la coberta.

Montse Torras, copropietària de Forest Days, explica que la filosofia de l’establiment és oferir “una experiència singular i personalitzada en què el client trobi el màxim confort en un marc natural incomparable, a l’estil dels vells aventurers”. Es tracta que els usuaris —parelles o famílies— “visquin una estada experiencial tot fruint de la solitud del bosc, però amb totes les comoditats”.

Novetats als càmpings de Lleida

Cal destacar que les comarques de Lleida compten amb 61 càmpings i 21.972 places —48 d’aquests establiments formen part de l’Associació Càmpings de Lleida—, que han inaugurat la temporada d’estiu amb interessants novetats, que van de la creació de noves rutes de la xarxa de Càmpings Bike & Run a la posada en marxa d’instal·lacions noves o renovades destinades a oferir confort amb la màxima eficiència energètica i un turisme més ecològic. L’associació ofereix allotjaments per a tots els gustos (bungalou, glàmping, tenda de campanya o càmping) acompanyats de les activitats a l’aire lliure més diverses (gastronomia, cultura, turisme actiu, esports, activitats infantils, etc.).

La iniciativa Càmpings Bike & Run (CB&R), endegada l’any passat, compta ja amb 15 càmpings i 60 camins verds per gaudir del senderisme, el running o la bicicleta de muntanya (BTT). Aquestes rutes tenen sempre sortida i arribada a cada càmping i travessen paratges de gran interès paisatgístic o monumental. Els interessants poden consultar el web www. bikeandrun.campingsdelleida.com, una guia turística online innovadora amb totes les rutes actualitzades.

D’altra banda, els càmpings lleidatans segueixen treballant en pro del turisme sostenible i l’eficiència energètica i cada cop més establiments incorporen calderes de biomassa, una font d’energia ecològica i neta que permet prescindir del gasoil, o piscines tractades amb cloració salina que permeten una desinfecció eficient de l’aigua, són menys agressives amb la pell i eliminen l’olor i el gust de clor habituals.

En el vessant organitzatiu, la majoria d’establiments acolliran cicles de concerts i s’amplien les programacions gratuïtes per a adults i infants amb excursions diàries i activitats de matí i tarda als miniclubs i tallers./Noticia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Back to top button