superior

Destinacions

Carme Ruscalleda és l’ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016

La cerimònia de lliurament del títol “Catalunya de Regió Europea de la Gastronomia 2016”, realitzada en un esdeveniment internacional a Barcelona, ha comptat amb la participació de la xef Carme Ruscalleda. La seva projecció internacional servirà per donar visibilitat a la gastronomia catalana el proper any.

Iñaki Gaztelumendi, director Tècnic del Fòrum Mundial de Turisme Gastronòmic i representant de l’Organització Mundial del Turisme, ha estat l’encarregat d’entregar el títol als representants de Catalunya. La Regió Europea de la Gastronomia és una distinció de nova creació impulsada per una plataforma de regions europees i ha estat la primera vegada que s’atorga.

Aquest títol ajudarà a la promoció turística de Catalunya. La gastronomia i els seus productes agroalimentaris són alguns dels recursos que més utilitzen destinacions espanyoles, franceses o italianes per presentar-se de forma atractiva en els mercats internacionals. Per això, durant el  2016 , rutes i experiències turístiques es lligaran al títol Regió Europea de la Gastronomia.

En el seu paper d’ambaixadora, Ruscalleda ha destacat que “som un país ple d’oportunitats perquè la creativitat està en l’ADN de Catalunya” i ha recordat que “som hereus d’una cultura culinària que ve de molt antic i que ens mantindrem si fem un treball ben fet, i si cuidem el talent i la qualitat”. Catalunya haurà de desenvolupar per al 2016 un programa d’esdeveniments vinculats al món enogastronòmic que l’ajudin a assolir visibilitat internacional.

Articles relacionats

Back to top button