Apartaments

A favor dels apartaments turístics

El president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), David Riba, reclama “més apartaments turístics". Riba ha explicat que, “ben gestionats són una font molt important d’ingressos, ja que els seus usuaris utilizen els serveis de la zona”.

Segons un estudi d’aquesta associació, els turistes que s’allotgen en apartaments turístics a Barcelona gasten una mitjana de 74 euros diaris en els serveis de la ciutat, xifra que suposa uns ingressos de 146,2 milions anuals, a banda de la despesa d’allotjament, uns 40 euros més per persona i dia.

Des d’Apartur es mostren satisfets per l’aprovació de la llei Òmnibus, que implica una agilització també en el sector dels apartaments turístics, i ha afirmat que l’associació "no està d’acord" amb el pla d’usos del districte de Ciutat Vella de Barcelona.

Perfil

Barcelona rep cada any uns 500.000 turistes que s’allotgen en els 2.300 apartaments de la ciutat. El perfil d’usuari és el d’una família, procedent d’Europa i Estats Units, de classe mitjana-alta que visita Barcelona atreta per l’oferta cultural de la ciutat i que busca específicament aquest tipus d’allotjament.

Més del 90% dels usuaris són estrangers, dels quals el 66% procedeixen d’Europa –principalment de França, Regne Unit i Alemanya–, i el 18% d’Amèrica, bàsicament dels Estats Units (10%).

Segons Riba, la satisfacció és "altíssima” però ha destacat que cal seguir treballant per millorar la qualitat i ha assenyalat la necessitat de categoritzar els apartaments.

Previsions optimistes

Les previsions per aquest estiu dels apartaments turístics contemplen una lleugera pujada de l’ocupació respecte l’any passat, que va ser del 81%, que Apartur atribueix a la recuperació de les economies del Regne Unit i Alemanya i a l’efecte de les revoltes del nord d’Àfrica.

Durant el mes de juny, l’ocupació ha arribat al 76%, pràcticament igual que el 2010, i la despesa mitjana per persona també s’ha mantingut./Ag.EP

Back to top button