superior

Fires i Congressos

El saló B-Travel ha rebut més de 27.000 visitants

B-Travel, el nou Saló Internacional del Turisme a Catalunya, tanca la seva 24a edició complint totes les seves expectatives en la seva primera convocatòria com a fira més orientada a les experiències que es poden viure en el viatge. Durant tres dies, s’ha registrat una gran afluència de públic i un important volum de consultes en els més de 200 estands que omplen el palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, convertint el saló en una de les millors plataformes per als viatgers que volen reservar les seves properes vacances. Les propostes de turisme de proximitat en família i les relacionades amb la gastronomia, així com els viatges exòtics per conèixer altres cultures, com la Xina o l’Europa nòrdica, han estat els més demandats.

La directora de B-Travel, Marta Serra, ha valorat “molt positivament” la bona acollida dels visitants i dels expositors -que representen prop de 1.000 empreses i destinacions- d’aquesta nova etapa del saló, que vol convertir-se en un referent de turisme d’experiències. “Aquest canvi de model, que s’anirà implantant en les properes edicions, és una aposta liderada pel president del certamen, Raimon Martínez Fraile, per donar resposta a les demandes del viatger, cada vegada més interessat pel producte i les emocions que vol sentir durant les seves vacances”, destaca.

En aquest sentit, Serra assenyala que “amb un certamen més alineat a les tendències del sector volem seguir sent una de les principals plataformes per animar les vendes del sector, especialment de turisme de proximitat i cap a la resta de comunitats, però també internacional, i és que el viatger català representa el mercat emissor de turistes més important del sud d’Europa”. Aquest any, segons la valoració dels expositors, s’ha registrat un important volum de consultes i de reserves tant de viatges nacionals com a l’estranger”.

El nou format de B-Travel busca promocionar l’oferta turística des de les experiències vinculades a cinc àmbits: B-Happy (en família, parella o amics), B-Culture (relacionada amb l’art i la història), B-Special (turisme del nou luxe o compres), B-Adventure (esport i naturalesa) i B-Delicious (rutes eno-gastronòmiques).

Les destinacions de proximitat per viatjar en família (B-Happy) han estat aquest any les més sol·licitades pels visitants, segons les primeres dades de l’enquesta realitzada pel saló, destacant Catalunya (amb 19 destinacions de turisme familiar) i altres comunitats com Andalusia, Galícia, Illes Balears, Canàries, Navarra o Euskadi. El segueixen els viatges exòtics per conèixer altres cultures (B-Culture) com la Xina, Cambodja, Singapur, Perú, Argentina, Cuba, els països nòrdics i terres polars, així com les rutes d’aventura per Àfrica sense oblidar les més tradicionals per Europa (França, Irlanda, Croàcia o Portugal). També han despertat gran interès les propostes relacionades amb la gastronomia (B-Delicious), tant de destinacions nacionals com internacionals.

A més de l’oferta turística de més de 50 països i regions de tot el món, ha tingut molt bona resposta de públic la B-Travel Experience Area, el nou espai de xerrades per compartir experiències viatgeres en què han participat més de 50 experts i emprenedors. Les intervencions amb més èxit han estat les dels xefs Paco Pérez i Carme Ruscalleda, l’hoteler Kike Sarasola, i els periodistes Paco Nadal i Sebastián Álvaro, creador del programa de TVE “Al filo de lo impossible”.

La zona de restauració B-Delicious també ha estat una de les més concorregudes i en la qual s’han servit més de 35.000 degustacions de plats típics de 70 poblacions de Catalunya, a més d’altres països com Itàlia, Grècia o Iran./Noticia emesa per Fira de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button