superior

abajo

Mercats

El Brexit consumat, i ara què passa amb el turisme?

La desconnexió britànica amb la Unió Europea ja és un fet. Ara comencen les preguntes. Com afecta el turisme?

En aquests moments s’ha obert un període de transició fins al 31 de desembre d’aquest mateix any ple d’incertesa per a la indústria turística. Durant aquests 11 mesos s’han de negociar les noves relacions entre la UE i el Regne Unit que serviran per aclarir molts dubtes, entre elles la relacionades amb el sector turístic, la mobilitat i els viatges.

Aquest 2020 serà un període de treva i els viatges entre el Regne Unit de la Unió Europea no patiran cap alteració, les normes que s’aplicaran seran les mateixes que fins ara, inclòs el roaming telefònic que tant impacte positiu ha tingut sobre els viatgers.

Passat aquest any de transició s’obre la possibilitat d’instaurar impostos o recàrrecs addicionals als viatges dels britànics i viceversa, la implantació de visat o l’obligatorietat de comptar amb bitllet de tornada, entre altres conseqüències.

Alguna enquesta xifra en un 20% els turistes del Regne Unit que han retardat les seves reserves en els viatges a Europa davant el desconeixement de les conseqüències que es produirà amb el Brexit. per ara les normes es mantenen tant per a aquells que volen sortir de les illes britàniques com per als europeus que volen visitar-les. Cap canvi per al turisme, cap risc, fins al 2021.

Articles relacionats

Back to top button