Destinacions

Taüll entra dins el projecte europeu de turisme cultural ‘Charm’

El poble de Taüll, a l’Alta Ribagorça, entrarà a formar part d’un programa que consisteix a crear una ruta transnacional de 10 pobles amb encant en 6 països diferents que ofereixin activitats basades en el patrimoni cultural i natural de zones rurals europees.

Aquest projecte europeu pretén generar fluxos cap a zones rurals o menys turístiques, contribuint d’aquesta manera a descongestionar les àrees i ciutats amb una alta concentració de visitants, com també preservar i promoure el patrimoni històric i tradicional de les àrees rurals, i la seva arquitectura i paisatges a través d’experiències innovadores.

Sònia Bruguera Diego, alcaldessa de la Vall de Boí, municipi al qual pertany Taüll, ha afirmat que la iniciativa “pretén aportar a la persona que ens visiti una experiència vivencial i personalitzada, que li permeti endinsar-se en el tarannà de la vall mitjançant el contacte directe amb la seva gent, les seves activitats i els seus costums”. Bruguera ha afegit que el projecte europeu, que requerirà una col·laboració estreta entre sector privat i públic per crear un producte atractiu i diferenciat, es desenvoluparà al llarg d’un any, fins a mitjans del 2021, i que “beneficiarà no només el poble de Taüll, sinó tot el conjunt de la vall”.

El poble de Taüll disposa de grans atractius turístics, com les esglésies romàniques de Santa Maria i Sant Climent de Taüll, espectaculars exemples d’arquitectura romànica declarats Patrimonis de la UNESCO; la Festa Major i la baixades de falles, que tenen lloc el tercer cap de setmana de juliol, a més de l’àmplia oferta de serveis i la reputada gastronomia pirinenca. D’altra banda, l’entorn paisatgístic (amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici com a referència principal), el termalisme i l’esquí, el senderisme i altres activitat de muntanya completen l’oferta turística de la zona.

El projecte rep el nom de CHARM i compta amb 7 socis internacionals: l’Agència Catalana de Turisme, Turismo Vivencial (TUVI), Tradições d’Outrora (TDO-PORTGALL), Institut für Tourismus-und Bäderforschung in Nordeuropa gmbh (NIT), Tour Guide Fox (TGF), Software Engineering Italia-SWING:IT (SE IT) i Network of European Regions for a Sustainable and Competitive Tourism (NECSTOUR).

Més informació:
Ajuntament de la Vall de Boí www.vallboi.cat

Articles relacionats

Back to top button