superior

Destinacions

La majoria de les persones amb discapacitat no viatgen per manca d’accessibilitat

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha publicat un interessant article sobre l’accessibilitat en el turisme i com la meitat d’un col·lectiu de gairebé 6 milions de persones a l’Estat espanyol descarta viatjar per manca d’accessibilitat.

Si les destinacions estiguessin adaptades, això com els serveis de trasllat, s’eliminarien les principals barreres que obstrueixen el viatge i es guanyarien més de 3,3 milions de turistes d’aquest col·lectiu.

Les persones amb discapacitat tenen drets en el transport aeri, Espanya disposa del Reglament (CE) núm. 1107/2006.

L’article de la periodista Anna Torres, de la UOC, comenta que hi ha actors sensibilitzats amb les necessitats del col·lectiu: “hi ha agències de viatges especialitzades en turisme accessible, que ofereixen personal especialitzat i sensible amb les persones amb capacitats diferents, que informen dels hotels, els creuers, els circuits i els viatges adaptats per a persones amb discapacitat i els seus acompanyants, i que organitzen viatges a mida o paquets de vacances depenent de la mena de discapacitat: mobilitat reduïda o usuaris amb cadira de rodes, sords o cecs.”

El paper de les persones grans també s’inclou entre els que necessiten un turisme a mida que satisfaci les necessitats especials que tenen. L’envelliment de la població mundial és un fet, però a més, Espanya és el segon país amb una esperança de vida més llarga (84 anys), només per darrere del Japó (86).

Les destinacions que apostin per diferenciar-se oferint espais i serveis adaptats a aquests col·lectius estaran guanyant un nínxol del mercat molt interessant. I no només per atreure a aquests turistes, també als seus familiars i acompanyants.

Articles relacionats

Back to top button