superior

Destinacions

Catalunya tanca a les 00.30 h i preveu tocs de queda per evitar la propagació del virus

L’avenç de la pandèmia a Catalunya força a les autoritats a tancar totes les activitats i interaccions socials a partir de les 00.30 h i fins les 6 de la matinada. A més es decretaran tocs de queda puntuals en els municipis més afectats pel virus.

Tots els restaurants, oci nocturn, esdeveniments culturals, comerç etc. hauran de finalitzar en aquest l’horari i els espais públics com platges, places, parcs i passejos també es tancaran per evitar la presència de gent al carrer. Es tracta d’un confinament de facto.

A banda, les activitats hauran de complir amb l’obligació de disposar de 2,5 m2 per persona i les reunions de caràcter social, en l’àmbit públic i privat, es limiten a un màxim de 10 persones. Aquestes mesures busquen frenar la transmissió en activitats socials però a la vegada afecten a l’activitat empresarial de molts negocis vinculats al turisme.

El Govern català vol evitar imatges d’aglomeracions que diu que “no s’haurien de repetir”. També prohibeixen menjar o beure a la via pública, en els espais públics. Amb aquesta situació de restriccions i limitacions la temporada turística d’estiu es complica. La destinació no s’associa a seguretat i fa que els turistes no la trobin interessant per viatjar aquestes dates.

L’estratègia restrictiva va acompanyada d’un pla de vacunació, es preveu que aquesta setmana arribin a Catalunya 700.000 dosis i que s’assoleixi la xifra de 3,6 milions de vacunats amb pauta completa.

Articles relacionats

Back to top button